TÜRKONFED buluşmasında; “güçlü kurum güçlü bölge” ve “güçlü bölge güçlü sivil toplum” vurgusu!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Öztürk Bölgesel İş Ağları (Bia) Projesi Hatay Etkinliği

Konuşma Metni 16 ARALIK PERŞEMBE 2021

 

TÜRKONFED YÖNETİM kurulu adına, hepinizi sağlık ve sevgiyle selamlıyorum.

 

Avrupa Birliği Sivil Toplum Destek Programı 3. dönem kapsamında, TÜRKONFED yürütücülüğünde, bölgesel ve yerel kalkınma dinamiklerini harekete geçirmek için başlattığımız, bölgesel iş ağları projemizin, üye federasyonumuz dasifed ev sahipliğindeki toplantısına hepiniz hoş geldiniz.

“güçlü kurum, güçlü bölge” ve “güçlü bölge, güçlü sivil toplum” mottosu ile, kısa adı bia olan, bölgesel iş ağları projesi ile, yerelden bölgesele ve ulusala uzanan değer yaratma zincirinin, bir parçası olacak etkinlik serimizin üçüncü durağı hatay’da, sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.

 

DEĞERLİ DOSTLAR;

Ülkemizin sürdürülebilir kalkınması ve rekabetçilik gücü artışı, yerel ve bölgesel potansiyellerin harekete geçirilmesi ile mümkün. Bunun yolu da, o bölgenin ekonomik aktörleri, sivil toplum ve iş dünyası kuruluşları, kamu ve yerel yönetimler ile akademinin,katılımcı ve kapsayıcı işbirliklerikurmasından geçiyor.

 

Gelişmiş ekonomiler, gelişmiş bir demokrasi kültürü ile güçlü bir sivil topluma sahip olmalarının yanı sıra kapsayıcı işbirlikleri kurmalarıyla bilinir.

Bia projesi ile, bölgelerimizin ve bu sorumluluk alanlarında faaliyet gösteren federasyonlarımızın kapasitelerini artırmak, sivil toplum bilincini geliştirmek, ortak iş yapma kültürü ile, ortak aklı ve ortak vizyonu, kalkınmanın öznesi yapmak için yola çıktık.

 

Bölgelerimizde düzenlediğimiz üçüncü toplantımızı, üye federasyonumuz dasifed ile hatay’da gerçekleştiriyoruz. Yerel kalkınmadan paydaş ve sivil toplum yönetimine, proje oluşturmadan savunuculuk ve iletişime farkındalık yaratmayı hedefliyoruz.

 

 

DEĞERLİ DOSTLAR, DEĞERLİ PAYDAŞLAR;

 

Bia projesi ile, ağ içindeki paydaşlar işbirlikleri geliştirirken, katılımcı ve kapsayıcı bir yaklaşımla düzenlenecek fikir maratonu yarışmaları ile de ortaya çıkacak projelerde yaratılacak değer katlanacaktır.

Bia projemiziçin oluşturduğumuz dijital  platformumuz,üyeler  arasındakisinerjiyi  artırırken, bölgesel  ve  yerel  düzeyde  kalkınma  odaklı   projeleringeliştirilmesiiçin,ortak bir zeminoluşturacak. Yerelde tüm paydaşların sürecin bir parçası olması, ortaya çıkacak başarının da çarpan etkisini artıracak.

 

Günümüzde sürdürülebilir kalkınma için tek başına kamu kurumlarının, destek ve çabası yeterli olmuyor. Kentin aktörlerinin liderliğinde, toplumun da sürece katılımı ile gelişecek fikirler,verimli anadolu coğrafyamızda köksalacak; ortak akıl ve ortak vizyon ile yeşerip büyüyecektir.

 

TÜRKONFED’in “kurumsallaşma, küresel rekabet gücü, kapsayıcılık, kobi ve kadın” konularını odağına alan, 5 k vizyonunun da somut bir örneği olarak oluşturulan bia projesi’nin hayata geçmesine destek veren ab sivil toplum destek programı ile ev sahibi federasyonumuz dasifed başkanımız gülay gül ve yönetim kuruluna, üyelerimiz ile siz değerli paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.

 

Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretmek isteyen iş insanlarının bir araya geldiği, 30 federasyon-284 dernek ve 50 bini aşkın şirketi temsil eden TÜRKONFED olarak;üretmeye, çalışmaya ve değer yaratmayadevam edeceğiz.

 

Adalet, eğitim ve üretim bir devleti var eden sac ayaklarıdır.

 

TÜRKONFED olarak amacımız; adalet, eğitim ve üretim dinamiklerini yerelden ulusala taşıyacak kapsayıcı bir kalkınmaya omuz vermektir.

 

Hepiniz bu kapsayıcı kalkınmanın önemli aktörlerisiniz.

Hepiniz bizim için değerlisiniz.

 

 

Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum. Sağlık ve sevgiyle kalın diyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.