KAYMAKAM YÖNDEN: KADIN HAKLARI GÜNÜ KUTLU OLSUN!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kadın özelde çekirdek ailenin, genel de ise toplumun temelini oluşturduğuna dikkat çeken İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, “Ulusal kurtuluş mücadelemizde cephede yerini alarak cephane taşıyan, savaşta düşmana kurşun atan cefakar kadınlarımız, Cumhuriyetin kurulmasıyla öncelikle seçme ve seçilme hakkını elde etmiş ve birçok Avrupa ülkesinden önce siyasal, sosyal, hukuk ve ekonomik alanda eşit hak ve koşullara sahip olmuştur.” Dedi.

Türk Kadınlarına, 05 Aralık 1934’te seçme ve seçilme hakkının verilişinin 87. yıldönümünü dolayısıyla yaptığı açıklamada İskenderun Kaymakamı İskender Yönden,  dünyada kadınlara bu hakkı ilk olarak tevdi eden devletlerin başında gelen sosyal bir devlet olmamız münasebetiyle de kıvanç ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, açıklamamsının devamında şunları ifade etti: “Ülkemizdeki tarihi seyrine baktığımızda; Ulusal kurtuluş mücadelemizde cephede yerini alarak cephane taşıyan, savaşta düşmana kurşun atan cefakar kadınlarımız, Cumhuriyetin kurulmasıyla öncelikle seçme ve seçilme hakkını elde etmiş ve birçok Avrupa ülkesinden önce siyasal, sosyal, hukuk ve ekonomik alanda eşit hak ve koşullara sahip olmuştur.

Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Zira muhterem kadınlarımız; özel de çekirdek ailenin, genel de ise toplumun temelini oluşturduğu aşikardır.

“Cennet annelerin ayakları altındadır” buyruğuna yürekten inanan bir dinin mensubu olan bizler; bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddet, ayrımcılık ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bugünden sonra da şiddetin her türlüsüne karşı olmaya ciddiyet ve kararlılıkla devam edeceğiz.

Ayrıca, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Şuna kani olmak lazımdır ki, dünya üzerindeki gördüğümüz her şey kadının eseridir” sözünden hareketle kadınlarımızı devlet ve millet yapımız ile toplumsal yapının odağında tuttuğumuzdan da zerre-i miskal kadar şüpheniz olmasın.

Bu manada, tarihimiz boyunca necip milletimizin var olma mücadelesinde canlarını ortaya koyan asil kadınlarımızın, günümüzde de çeşitli başarı hikâyelerine imza atarak, her alanda topyekûn kalkınma hamlesi içinde olan yüce devletimizin gelecekteki hedeflerine ulaşması bakımından ciddi katkılar sağlayacaklarına olan inancımızı bir kez daha altını çizerek ifade ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Hayatımızın her anı ve her aşamasında varlıklarıyla onurlandığımız, nesillerin eğitimi ve yetişmesinde sevgi, şefkat ve merhamet kucağı olan kadınlarımızın mevcut haklarının korunması ve yeni sosyal kazanımlar oluşmasını temenni ederken, kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti adına canlarını feda ederek şehadete intikal eden aziz şehitlerimizin ve şehadete şahitlik eden kahraman gazilerimizin elleri öpülesi anneleri ve muhterem eşleri başta olmak üzere tüm dünya kadınlarının “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” nü canı gönülden kutluyor, en derin selam ve saygılarımı sunuyorum.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.