Suriye Halk Meclisi’ne İGC’den tepki!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’ın Suriye toprağı olduğunu öne süren Suriye Halk Meclisi’nin yayınladığı bildiride, “Hatay’ın Türkiye’nin eline kalmaması ve geri alınması için mümkün olan her şeyin yapılacağı” ifadelerine yer vermesine İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar, tepki gösterdi.

82 yıl önce Hatay’ın anavatana katılmasının ardından Suriye Halk Meclisi yayınladığı skandal açıklamada Hatay üzerinden Türkiye’yi hedef alması ülkede gündem oluşturdu…

Gelişmelere tepki gösteren İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar, “84 yıllık omurgasız emellerini ve kinlerini palemento çatısı altında dışa vuran alçak ve onursuz bildiri, İskenderun ve dolayısıyla tüm Hatay’ın halkı tarafından asla kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti devletimizi tahrik içerikli zeminlere çekmek kimsenin haddi değildir, kaldı ki, büyük önderimiz Atatürk’ün değerli mirasını ilelebet koruduğumuz gibi, verilecek tek karış toprağımızın olmadığını tekrarlıyor, bu bildiriyi kınıyoruz.” dedi.

Türkiye’yi tehdit eden ve “HER ŞEYİ YAPACAĞIZ” şeklinde yer alan bildirgede;  “Hatay’ın Türkiye’nin eline kalmaması ve geri alınması için mümkün olan her şeyin yapılacağı” savunulurken dönemin Fransız mandasının, 2’nci Dünya Savaşı’nda Türkiye ile müttefiklik kurmak için Hatay’ı rüşvet olarak verdiği iddia edildi.

bu gelişmeler yaygın basın yayın organlarının veb sayfalarında da geniş yankı buldu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.