2021 TÜM EMEKLİLER SENDİKASI KURULDU…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Tüm Emekliler Sendikası (Tüm Emekli-Sen) Ankara Valiliğince açılan kapatma davası sonucunda kapatılmıştı. 15 Kasım 2021 tarihi itibarıyla Yeni sendikanın adı, “2021 TÜM EMEKLİLER SENDİKASI” oldu.

TÜM EMEKLİ-SEN, 2021 TÜM EMEKLİLER SENDİKASI” OLARAK YENİDEN KURULDU

Tüm Emekliler Sendikası (Tüm Emekli-Sen) Ankara Valiliğince açılan kapatma davası sonucunda kapatılmıştı. 15 Kasım 2021 tarihi itibarıyla Yeni sendikanın adı, “2021 TÜM EMEKLİLER SENDİKASI” oldu.

Yeniden kurulan “2021 TÜM EMEKLİLER SENDİKASI” basına ve kamuoyuna yaptığı açıklama şöyle;

Sevgili Emekli Yurttaşlar, Değerli Emekli Dostları ve Basın Emekçileri;​

​Bilindiği gibi, sendikamız Tüm Emekliler Sendikası (Tüm Emekli-Sen) hakkında Ankara Valiliğince açılan kapatma davası sonucunda sendikamızın kapatılarak faaliyetlerinin durdurulmasına karar verilmiştir.

​Bunun üzerine Anayasanın 90. Maddesine aykırı olarak hukuksuz bir şekilde verilen kapatma kararının iptali talebiyle sendikamız Avukatı tarafından Anayasa Mahkemesi’ne iptal başvurusunda bulunulmuştur.

​Ancak, söz konusu kapatma kararı ile birlikte faaliyetlerimizin de durdurulmasına karar verilmesi sonucunda sendikamızın kütük kaydı da iptal edilerek kayıtlardan silinmiştir.

​Dolayısıyla, emeklilere insanca ve onurlu bir yaşam ve toplu sözleşmeli sendika hakkı mücadelesine devam edebilmek için, bir taraftan kapatılan sendikamızla ilgili hukuk mücadelesini sürdürürken, diğer taraftan geniş emekli yığınlarını örgütlemek ve sınıf ve kitle sendikacılığı ilkeleri temelinde emeklilerin tek çatı altında birleşik sendikal mücadelesini gerçekleştirmek için yeni bir sendika kurmak ihtiyaç haline gelmiştir.

​Bu nedenle ülke çapında 76 kurucudan oluşan Kurucular Kurulumuzun 15 Kasım 2021 tarihinde Ankara Valiliğine yaptığı başvuru ile yeni sendikamızın kuruluşu gerçekleşmiş olup, sendikamıza 06-MS-499 kütük numarası verilmiştir.

Yeni sendikamızın adı, “2021 TÜM EMEKLİLER SENDİKASI” olup, kısa adı “2021 TÜM EMEKLİ-SEN” olarak Ankara Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü (Sendikalar Masası) kayıtlarına işlenmiş ve sendikamız yeniden örgütlenme faaliyetlerine başlamış bulunmaktadır.

​ YÖNETİMDE KİMLER VAR?

Sendikanın Kurucu Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin 22 Kasım 2021 tarihinde yapılan toplantısında yeni MYK’mızın görev dağılımı aşağıdaki şekilde gerçekleştirilmiştir.

 

Salman HÜRKARDEŞ (Genel Başkan)

Günay ONAYMAN (Genel Sekreter)

Melek GÜREŞ (Genel Mali Sekreter)

Ali SÜRÜCÜ (Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri)

Haydar ERGİN (Genel Hukuk ve Toplu Sözleşme Sekreteri)

Fatih KAPLAN (Genel Sosyal Güvenlik ve Sağlık Sekreteri)

M. Vedat ŞERİFOĞLU (Genel Basın, Yayın, Halkla İlişkiler ve Araştırma Sekreteri)

Özcan Karakuş ERDOĞAN (Merkez Kadın Sekreteri)

Bayram ADIGÜZEL (Genel Dış İlişkiler Sekreteri)

 

ÜÇER-BEŞER MAAŞ VE ‘HUZUR HAKKI’ DEĞİL, İNSANCA YAŞAYABİLECEK MAAŞ İSTİYORUZ!

Açlık sınırının 3 bin lirayı, yoksulluk sınırının ise 10 bin lirayı aştığı günümüzde, emeklilerin tamamı yoksulluk sınırının altında, milyonlarcası açlık sınırının altında maaş almaktadır.

​Avrupa’da yaşayan emekliler emekli aylıkları ile dünya turuna çıkarken, Türkiye’de ise Tüketici Kredisi ve Kredi Kartı kullanarak günlük yaşamlarını sürdürmek zorunda bırakılan emekliler bankalara borçlu durumda olup, borçlarını ödeyemediğinden icralık duruma gelmiştir.

Döviz kurlarındaki artışlar gerekçe gösterilerek temel gıda maddelerine, petrol ve akaryakıt ürünlerine, elektrik, su ve doğalgaz fiyatlarına peş peşe zamlar yapılmaktadır.

Hepimizin her gün yaşadığı ve çok iyi bildiği gibi biz emeklilerin sorunları artık dayanılmaz boyutlara ulaşmıştır. Deyim yerindeyse artık bıçak kemiği delip geçmektedir.

Çalışma yaşamımız boyunca ülkenin sahip olduğu tüm değerleri üreten biz emekliler, ülkeyi yönetenler gibi üçer-beşer maaş ve ‘Huzur Hakkı’ değil, sadece insanca ve onurlu bir yaşam için yaşanabilir ücret talep ediyoruz.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.