İTSO Kasım Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi “Son Ekonomik Gelişmeler Değerlendirildi”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında, Kasım ayı meclis toplantısı  Korona virüs (Covid-19)  tedbirleri dikkate alınarak video konferans yöntemiyle,  gerçekleştirildi.

Yeterli çoğunluğun sağlandığı Olağan Meclis toplantısı, İTSO Meclis Başkanı Okan  Belli  Başkanlığında yapıldı.

Kasım ayı Meclis toplantısına, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Başkan Yardımcıları Muhsin Yeter, Mahir Taner, İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Müfit Tennioğlu, Genel Sekreter Figen Gül Dönmez katılırken,  Meclis üyeleri de toplantıya video konferans yöntemiyle bağlandılar.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Kasım ayı Meclis toplantısında ülkemiz ve bölgemizde yaşanan son ekonomik gelişmeler hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Kasım ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmasında, “Değerli arkadaşlarım, bildiğiniz üzere, ülkemizin en önemli gündemini ekonomide yaşanan gelişmeler oluşturuyor. Kredi faizlerinin %20’lere yaklaşması neticesinde faizle mücadele etmek ve ihracatı artırmak amacıyla yılın son aylarında faiz indirme kararları verilmektedir. Eylül ayından bu yana Merkez Bankası tarafından yapılankademeli faiz indirimi uygulamaları, maalesef döviz kurunda önemli bir artışa ve enflasyonun yükselmesine yol açtı. Doların tarihi rekor kırması, üretimden pazarlama sürecine kadar, tedarik zincirinin her alanında olumsuz etkilere sebep oldu.

İnşaat sektöründen, tarımsal üretime, perakende sektöründen otomotiv sektörüne kadar hemen hemen her alanda faaliyet gösteren işletmeler, artan maliyetler karşısında sıkıntıya düşmektedir. Enflasyonun yükselmesiyle alım gücü önemli ölçüde azalmış, yapılan zamlar karşısında tüm halkımız2022 yılı maaş zamlarını merakla bekler hale gelmiştir. Hem işçi hem de işveren sendikaları, birçok meslek örgütü ve kurumlar özellikle asgari ücretin önemli ölçüde zamlanması gerektiğini ifade ediyor. İş dünyası olarak ekonomimizdeki bu öngörülemez durumun en kısa sürede sona ermesini ümit ediyoruz.” Dedi.

Kasım ayı Meclis toplantısında video konferans ile bağlanan  Hesapları İnceleme Komisyonu Başkan yardımcısı Necati Sert, gelir ve giderler ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.

İTSO Kasım ayı Meclis toplantısında ayrıca Meclis üyelerine Bilişim ve Satış Danışmanı SunumTeknikeriSerdar Bilecen tarafından “Etkili Müzakere Becerileri Eğitimi” verildi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Kasım  ayı Meclis toplantısında, gündemdeki konular görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.