İskenderun Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Siyasal İletişim Doktoru Vahit Çalışır, çevre ve doğaya dikkat çekti…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Siyasal İletişim Doktoru Vahit Çalışır, çevre ve doğaya dikkat çekti…

İskenderun Süpürge Derneği ve Ayna İskenderun Kültür Sanat derneklerinin ortak etkinliği olan Çarşamba Sohbetlerinin konuğu İskenderun Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Siyasal İletişim Doktoru ve aynı zamanda İskenderun Kent Konseyi Başkanı Vahit Çalışır, oldu. Kent Konseyinin işleyişi hakkında da bilgiler verdiği buluşmada ‘Gelecek İçin Kentsel Düşünce’ ile ilgili görüşlerini de katılımcılarla paylaştı.

Ayna İskenderun Kültür Sanat Derneği Başkanı Recep Yıldırım, kendi yazdığı ‘Tammura’ isimli kitabı İSTE Öğretim Üyesi Siyasal İletişimci Dr. Vahit Çalışır’a hediye ederek, konuşması için teşekkür etti.

Dr. Vahit Çalışır, “Kent Konseyi Başkanı kurul üyelerinin içerisinden seçilmiş, kurulun çalışmalarını koordine edecek görevlidir. Bizim vazifemiz, başta, kadın, gençlik, çocuk, engelli gibi meclisleri oluşturmak. Akabinde de şehre özel sorunlara ilişkin çalışma komisyonları oluşturabilmektir. Bizler bu çalışma komisyonları ve meclislerden gelecek sorun ve çözüm önerilerinin sekretaryasını yaparak belediye meclisine veya valiliğe, kurumsal kimlikle imza atarak göndermekle mükellefiz. Kentin kararını, kentin sivil toplum örgütleri verecek kent konseyi bunun aracılığını yapacak. Kent Konseyinin kendi başına karar verme yetkisi yoktur. Bu nedenle kent konseyini sizler gibi sivil toplum örgütlerinin şu şekilde görmesini istiyorum. Kendi içinizde yaşadığınız sorun veya sorunlara bulduğunuz çözümleri, çalışma komisyonlarına dahil olarak, ilgili kamu idaresine sevk ettirecek bir mekanizma olduğumuzu ve bizimle sürekli irtibatta kalmanın hayırlı olduğunu söylemek isterim” dedi.

Gelecek kuşaklara temiz bir çevre bırakma sorumluluğu olduğuna işaret eder Dr. Vahit Çalışır, “ Geleceğe bırakmamız gereken kentin içerisinde bir miras, bir okul, anıt akla gelebilir ama ‘hava, su ve toprak’ bu üçünü çok temiz teslim etmez isek yaşamlarımızın yok olacağı bir geleceğe gidiyoruz. İklim değişikliği konusunda ben de dahil olmak üzere insan oğluna ölüm var dendiğinde nasıl hissediyorsak iklim değişiyor sözü de aynı şeyi ifade ediyor. ..Bunun sorumlusunu da geçmişe dönük olarak bizleri gösterecekler. Bu idraki alalım” diye konuştu.

Çalışır konuşmasının sonunda konukların sorularını da yanıtladı. Söyleşi sonunda Ayna İskenderun Kültür Sanat Derneği Başkanı Recep Yıldırım, kendi yazdığı ‘Tammura’ isimli kitabı Çalışır’a hediye ederek, konuşması için teşekkür etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.