İskenderun’un Kültür Sanat Edebiyat nabzını tutmak üzere yola çıkan “daraba”nın yayın kurulu İGC’yi ziyaret etti…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun’a yeni bir renk ve yeni bir nefes getirmeyi amaçlayan bir grup öğretmen, kentin kültür, sanat, edebiyat dünyasına katkıda bulunmak üzere “daraba” dergisi; “Her mevsim bir kaz açılır” diyerek okuruyla buluşuyor.

Öğretmen camiasından oluşan daraba’nın yayınlanmasında emeği geçen eğitimci kadrosu, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek başarı dileklerinde bulundular.

Mehmet Faruk Cevher’in sahibi ve Genel Yayın sorumlusu olduğu daraba’nın yayın kurulu; Turgay Çelikezen, İlhan Okan, Abdurrahman Gülgen, Hanefi Zobar, Nursel Güler, Fuat Korkmaz, Senem Gültekin, Mustafa Kara’dan oluşuyor.

Gazeteciler Cemiyeti yeni yönetime başarılar dileyerek sözlerine başlayan Turgay Çelikezen, daraba’nın yayın hayatına başlaması ile ilgili hikâyesini gazetecilerle paylaştı. Milli Eğitim’de öğretmenlik mesleğini icra eden öğretmenlerden oluştuğunu ifade eden Çelikezen, dergi ile kentin edebiyat, felsefe, kültür, sanat, mizah, şiir, hikâye, deneme, sohbet, türküleri ile ilgili yazıların okuruyla buluştuğunu ifade etti.

Önce İskenderun halkı ile daha sonra Hatay geneline hitap etmeyi amaçladıklarını anlatan Mehmet Faruk Cevher, “Yaşadığımız yerlerin yaşanmışlarını, hikâyelerini araştırıp kale aldıklarını ifade etti. Her üç ayda bir “daraba”mızı açarak bu şehrin dünyasına bir daraba açıp, bir şeyler sunabilirsek çok mutlu olacağız” dedi.  Abdurrahman Gülgen, Arhan Raşa, Fatih Oktay, Necdet Öktem, Hanefi Zobar, Güneş Rohat Soysal,  Hamit Fırat, Mustafa Kara dergi ile ilgili görüşlerini; Duygusal, sanat yönünden kavgadan tartışmadan uzak sevgi ve barış açısından bakmayı, uzun soluklu bir yayın süreci ile İskenderun’da güzel çalışmalara imza atmayı amaçladıklarını şeklinde dile getirdiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.