Eğitim İş 2 No’lu Şube’nin dayanışma gecesinde; Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına sahip çıkma mesajı verildi…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Eğitim İş 2 No’lu Şubesi, dayanışma gecesi düzenledi. Sahil Restoranda düzenlenen gecede Atatürk İlke ve Devrimlerine sahip çıkmak üzere yola çıkan Eğitim İş, düzenlediği gecede Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83. Yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk’ü de andı.

Eğitim İş 2 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Ateş, gecede yaptığı konuşmada; “ Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. Yıl dönümünde O’nu anma ve anlama, anlatma adına derslerde Atatürk inkılâplarını ve devrimlerini geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza anlatmaya çalıştık ve de anlatmaya devam edeceğiz.” mesajını verdi.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin de Atatürk’ün ülke kazandırdığı değerlere sıkı sıkıya sahip çıkmak gerektiğini gecede yaptığı konuşmada dile getirdi.

Atatürkçülük çizgisinde ilerleyen Eğitim İş olarak bazılarını Cumhuriyet düşmanlığı yaparak bazılarının gericiliği överek yol almaya çalıştıklarını gördüklerini beliren  2 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Ateş, gecede şu konuşmayı yaptı:

“Bizler bunları anlatırken bazıları Cumhuriyet düşmanı gericileri övdüklerini gördük. Eğitim İş olarak bir kez daha altını çiziyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olmayacaktır. Hatırasıyla bile bize yol gösteren Büyük Önderimizi sonsuz bir özlem ve saygıyla anıyoruz.

Bu gün Encümen-i muallime’den TÖS’den TÖBDER’den devraldığımız kültür birikim ve cesaretle Köy Enstitüleri ile Fakir Baykur’dun yurtsever ve devrimci ruhunu birleştirerek yeniden kurduğumuz Eğitim İş’imizi Edirne’den Van’a, Hatay’dan Sinop’a yurdumuzun dört bir tarafındaki eğitim çalışanları ile buluşturduk Son birkaç ay içinde sendikamıza eğitim emekçilerinin gösterdiği ilgi ve alaka Eğitim İş’in ne kadar yerinde kararlar aldığını ve mücadele verdiğinin göstergesi olduğunu göstermektedir.

Bizlere “Neden Eğitim İş?” diye soranlara; Bilimsel kamusal eğitim için, Çocuklarımızın özgür düşleri ve güvenli yarınları için, Eğitim’de fırsat eşitliği için, Düşünebilen, araştırabilen ve sorgulayabilen nesiller yetiştirmek için aydınlık bir Türkiye için, Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşasın diye, Fikri hür, vicdarı hür nesiller yetiştirmek için, Gerici vakıf ve dernekleri durdurmak için, Atatürk İlke ve Devlerimlerine sahip çıkabilmek için, Çocuk gelinlerin ve çocuk işçiliğinin son bulması için, Laikliğe ve özgürlüklerimize sahip çıkmak için Eğitim İş vardır. Ve bizler bu duygularla Yaşasın Eğitim iş, Yaşasın örgütlü mücadelemiz diyoruz.”

Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Konfederasyonun Birleşik Kamu İş Yöneyim Kurulu Üyeleri, ADD İskenderun ve Arsuz, İskenderun Çevre Koruma Derneği, Türkiye Çiçekçiler Federasyonu Başkanı, Eğitim İş, Mersin Eğitim İş, Eğitim İş Adana 1 Ve 2 Nolu Şube yöneticileri, Eğitim İş Hatay 1 Nolu Şube, Dörtyol Eğitim İş ve Eğitim İş Yöneyim Kurulu Üyeleri geceye katıldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.