Milletvekili Tülay Hatımoğulları: “Hatay YİKOB Tek kişilik tiyatro oyunu Karahindiba neden sahnelenmesine izin vermedi?”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Tek kişilik tiyatro oyunu Karahindiba,27 Ekim 2021 tarihinde Hatay Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB)tarafından oyunun sergilenmesine saatler kala gösterim için yapılan başvuruya “uygun görülmemiştir” gerekçesiyle izin verilmemesini gündeme taşıyan HDP Adana Milletvekili Tülay Hatımoğulları Oruç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğü’nün 96 ile 99. maddeleri gereğince aşağıdaki sorunların 02.11.2021tarihli önerge ile yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.

“Yazar Sinan Sülün tarafından 2011 yılında yazılan,çeşitli yayınevleri tarafından basılan Karahindiba adlı kitaptan Sertaç Demir tarafından uyarlanmış ve 2014 yılında Mask-Kara Tiyatrosunda sergilenmeye başlanmış tek kişilik oyun birçok il ve ilçede 50’den fazla kez oynanmıştır. Hatay’da da Antakya, Samandağ, Arsuz ve İskenderun ilçelerinde defalarca sahnelenmiştir.

 

Bu bağlamda;

1.Aynı şehirde Samandağ’da 25 Eylül’de sergilenen tiyatro oyununun gösterimi hangi gerekçe ile ‘uygun görülmemiştir’?

2.Tiyatro oyununun ‘uygun görülmemesi’ninsebebi neden açıklanmamıştır?

3.Oyunun oynanmasına saatler kala iptal edilmesinin yarattığı mağduriyet giderilecek midir?

4.Farklı şehirlerde, farklı ilçelerde onlarca kez oynanmış olan tiyatro oyununa neden bu kez uygun görülmeyerek izin verilmemiştir?

5.YİKOB’un kararının yeniden gözden geçirilerek tiyatro oyununun sergilenmesi sağlanacak mıdır? “

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.