Reyhan’ın ‘Çatlak’ı, Tahhuşoğlu’nun “Koridor”u 32. Ankara Film Festivali Ulusal Yarışma Filmleri arasında!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’ın yetistirdiği değerler, Hatay’a değer katıyor. Kültür, sanat ve sinema dünyasına hizmet eden iki Hataylı yönetmenin filmi festivalde yarışacak.

32. Ankara Film Festivali Ulusal Uzun Film Yarışması finalistleri belli oldu! Festivalde bu yıl 10 film yarışacak. Hataylı iki yönetmen iki filmi ile festivalde yarışacak… Fikret Reyhan’ın ‘Çatlak’ adlı ödüllü filmi ile Erkan Tahhuşoğlu imzalı “Koridor” 32. Ankara Film Festivali Ulusal Yarışmasında yarışacak filmler arasında yer aldı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı (DünyaKİV) tarafından 4-12 Kasım tarihleri arasında Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gerçekleşecek 32. Ankara Film Festivali’nde Ulusal Uzun FilmBelgesel Film ve Kısa Film dallarında yarışma heyecanı yaşayacak filmler belli oldu.

Akademisyenler Fulten Larlar ile İclal Can Gürbüz ve DünyaKİV Başkanı İrfan Demirkol’dan oluşan ön seçici kurul Ulusal Uzun Film Yarışması’na başvuran 55 film arasından yarışacak 10 filmi belirledi. Değerlendirme sonucu; Emre Kayiş yönetmenliğindeki “Anadolu Leoparı”Fikret Reyhan imzalı “Çatlak”Erdem Tepegöz’ün yönettiği “Gölgeler İçinde”Selman Nacar’ın yönettiği “İki Şafak Arasında”Erkan Tahhuşoğlu imzalı “Koridor”Muhammet Çakıral’ın yönettiği “Lacivert Gece”Ferit Karahan’ın yönettiği “Okul Tıraşı”Aydın Orak’ın yönettiği “Sabırsızlık Zamanı”Çağıl Bocut’un yönettiği “Sardunya” ve Tufan Taştan’ın yönettiği “Sen Ben Lenin” adlı filmler Ulusal Uzun Film Yarışması’nda yarışacak.

50.000 TL değerindeki En İyi Film Ödülü ve ilk filmlere verilen 20.000 TL değerindeki Mahmut Tali Öngören En İyi İlk Film Ödülü’nün de yer aldığı 12 kategoride ödüllere akademisyen ve medya sanatçısı Andreas Treske, sanat yönetmeni Meral Efe Yurtseven, oyuncu Selen Uçer, yönetmen Seren Yüce ile yazar ve yönetmen Vecdi Sayar’dan oluşan ana jüri karar verecek.

Ulusal Kısa Film Yarışma seçiciler kurulunda; senarist ve yönetmen Banu Sıvacı, birçok projede yer alan başarılı oyuncu Alican Yücesoy ve senarist, yönetmen Müfit Can Saçıntı yer alacak.

Ulusal Belgesel Film Yarışması seçiciler kurulunda ise bu yıl birbirinden değerli isimler yer alıyor. Muhabirlik, program yapımcılığı gibi pek çok alanda çalışmalar yürüten belgesel yönetmeni Mustafa Ünlü, son yıllarda göç, kadına yönelik şiddet ve kadın emeği gibi konularda belgeseller üreten Güliz Sağlam ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde akademisyen olarak görev alan ve belgesel üzerine yoğunlaşan, Altyazılı Rüyalar: Avrupa Göçmen Sineması kitabı bulunan Özgür Yaren yer alacak.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.