Fotoğraf Çekimi ve Görsel Düzenleme kurs başvuruları başladı…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Fotoğraf yaşamımızın her alanında yer alıyor. Bu nedenle bu kurs günceli yakalamak için ideal…

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Grafik ve Fotoğraf Alanı Fotoğraf Çekimi ve Görsel Düzenleme Kurs Programı kapsamında İskenderun Halk Eğitim Merkezi’nde (İHEM) Fotoğraf Çekimi ve Görsel Düzenleme Kursu düzenleniyor. 1 Kasım 2021 tarihinde başlayacak kurs programı için kurs başvuruları İHEM’e başladı.

Fotoğraf çekimi ve görsel düzenleme kurs programını tamamlayan bireyin, 1. Çekim ekipmanlarını hazır hale getirmesi, 2. Temel fotoğraf makinesi değerlerini çekime uygun olarak ayarlaması, 3. Ortamdaki ışık koşullarını ve kompozisyon kurallarını dikkate alarak fotoğraf çekmesi, 4. Temel fotoğraf çekim ve arşivleme işlemlerini yapması, 5. Sayısal fotoğrafları, bilgisayar ortamında fotoğraf düzenleme yazılımı aracılığıyla düzenlemesi, 6. Fotoğraf üzerinde istenilen nitelikte kolaj/montaj, restorasyon ve manipülasyon işlemlerini yapması, 7. Katalog ve sunu/gösteri hazırlaması, 8. Sergi salonunun fiziksel şartlarını dikkate alarak fotoğraf sergisi hazırlaması amaçlıyor.

Kurumdan yapılan açıklamada bu kursu bitirenlerin; “Fotoğraf makinelerinin özelliklerini ayırt edebilme, temel ayarları yapabilme ve ortama uygun fotoğraf çekebilme, çektiği fotoğrafları sayısal ortama aktararak uygun yazılımda işleme ve sunma yetisine sahip kişileri yetiştirmek amaçlı ATASEM bünyesinde açılmış bir kurstur. Eğitim süresi 243 saat olan kurs kapsamında mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan kursiyerler grafik ve fotoğraf alanında: Özel kurs ve galeri mekânlarında, kendi işyerinde, evinde vb. yerlerde çalışabilir.” Denildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.