Basına Ve Kamuoyuna: “HATSU’nun faaliyetlerine set çekilmeye ve Defne’ye hizmet engellenmeye çalışılmaktadır”  

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Basına Ve Kamuoyuna

HATSU tarafından yapılan faaliyetlerin önüne set çekilmeye ve Defne ilçemize hizmet etmemiz engellenmeye çalışılmaktadır  

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Harbiye, Dursunlu mahallelerinde, vatandaşların Asi Nehri‘ne deşarj ettiği atık suları arıtmak ve kanalizasyon sorununu çözmek için Defne Belediyesinden talep ettiği terfi merkezi yerinin Defne Belediye Meclisi tarafından reddedilmesine ilişkin duyuru yayımladı.

HBB’den yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Defne ilçesi Harbiye ve Dursunlu mahalleleri atık sularının herhangi bir arıtmaya tabi olmadan vatandaşlar tarafından yapılan bağlantılar ile Asi Nehri’ne deşarj edildiği tespit edilmiş gerekli tedbiri almak üzere HATSU Genel Müdürlüğü atık su arıtma tesisi yapmayı planlamıştır.

Favvar Deresi’ne verilen atık sulardan kaynaklanan sorunların özellikle yaz aylarında oluşan koku ve sivrisineklerin yok edilmesine  yönelik olarak, Favvar Deresi’ne paralel atık su kolektör hattı yapılması işinin ihalesi yapılmış ve yapımına başlanmıştır. Bu proje ile Favvar Deresi çevresinde bulunan  yerlerin kanalizasyon sorunu çözülmüş olacaktır. Böylelikle daha sonra Favvar Deresi ıslah edilmek suretiyle modern bir görünüm kazanacaktır.

Favvar Deresi’ne verilen atık suların, kollektör hattı ile toplanıp arıtma işlemine tabi tutulduktan sonra alıcı ortama verilmesi amacıyla atık suyun, planlanan arıtma tesisine terfi edilmesi için Defne Belediyesinden terfi merkezi yerinin HATSU Genel Müdürlüğünün kullanımına tahsisi talep edilmiştir. Ancak Defne Belediye Meclisi 1 Ekim 2021 tarihli toplantısında terfi merkezi yerinin HATSU’ya tahsisini oy birliği ile reddetmiştir.

Üzülerek belirtmek isteriz ki; mevcut sorunu bilmeyen bazı kimselerin ve kendi siyasi ikbali uğruna sosyal medya aracılığı ile algı oluşturan bazı kimselerin etkisinde kalınarak bu kararın  alındığına tanık olunmuştur.

Bu karar ile Defne halkımızın sorunlarının çözümüne yönelik HATSU tarafından yapılan faaliyetlerin önüne set çekilmeye ve Defne ilçemize hizmet etmemiz engellenmeye çalışılmaktadır. Defne Belediyesi Meclis üyelerinin, Defne ilçemiz üzerinden oynanan bu oyunu ve oluşturulmaya çalışılan algıyı görmeye davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.