34. Ahilik haftasında kaftanlar sahibini buldu…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

34. Ahilik haftasında kaftanlar sahibini buldu… Ahilik haftası kapsamında İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odasının, Ahilik Gecesinde İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, bir esnaf çocuğu olarak sembolik olarak Ahilik kaftanı giydi. İsa Taş Paradise’de düzenlenen gecede yılın ahileri de plaketlerini aldı ve ahilik kaftanlarını giydi. İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat gecede konuklara hitaben yaptığı konuşmada ahilik haftasının önemine dikkat çekti.

Kaftan giydirme ve plaket töreninde İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Kuyumcular Odası, Ahilik Gecesinde hem bir konuşma yaptı hem de Ahilik Kaftanı giyerek bir esnaf çocuğu olarak sembolik Ahi oldu. Şerif Canpolat yılın ahisi.

Yılın usta esnafı Abdullah Basık, Yılın olgun esnafı seçilen Kemal Uygun’a plaket sunuldu, ahilik kaftanı giydirildi. Geceye İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun Jandarma Bölük Komutanı Yusuf Yıldırım, İskenderun Gazeteciler Cemiyet Başkanı Rızkullah Terbiyeli Saadet Partisi Hatay İl Başkanı. Necmettin Çalışkan, Arsuz Emniyet Müdürü Hasan Gül, Hatay İl Ticaret Müdürü Halil İmrek, İskenderun Kızılay Derneği Başkanı Recep Sivri, İskenderun Ortodoks Vakfı Başkanı Can Teymur, Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Melih Öztürk, SP İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik ve davetliler katıldı. İskenderun Ortodoks Vakfı Başkanı Başkanı Can Teymur’a Meryem Ana figürlü çerçeveli bir resim hediye edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.