CHP’Lİ ŞAHİN: ‘ADANA-HATAY OTOBANI UZATILMALIDIR’

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Adana-Hatay otobanının Antakya ve Cilvegözü sınır kapısına kadar uzatılması gerektiğini söyleyerek konuyu bir kez daha meclis gündemine taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Av.Suzan Şahin, Adana-Hatay otobanının Antakya ve Cilvegözü sınır kapısına kadar uzatılması gerektiğini söyleyerek konuyu bir kez daha TBMM gündemine taşıdı. Yaptığı açıklamada Şahin,

‘‘Adana-Hatay otoban bağlantısının Belen’de sonlanması, yoğun trafik akışı ve özellikle yazın Antakya istikametinden İskenderun ve Arsuz yönünde trafiğin yoğunlaşmasına neden olmakta, bu durum Belen’in trafiğinin de sıkışmasına neden olmaktadır. Özellikle sanayi bölgesinden çıkan ağır tonajlı araçların yarattığı trafik yoğunluğu zaman zaman kazalara da sebebiyet vermekte, ambulans ulaşımı ve en yakın hastanelere sevkin gecikmesine neden olmakta. Bu durum ayrıca sanayi sektörü açısından da ağır maliyet yükü ortaya çıkarmakta.’’ dedi.

Otoyolunun uzatılmasıyla birlikte trafikte büyük bir rahatlık olacağını söyleyen Suzan Şahin ‘‘Otoyol bağlantısının tünel veya viyadüklerle Belen’den Antakya ve Cilvegözü sınır kapısına uzatılması trafik yoğunluğunun azaltılması konusunda rahatlık yaratacağı gibi Hatay’ın refahı için de önemli bir girişim olacaktır. Defalarca konuyu meclis gündemine taşıdım, AKP hükümetine çağrımızı yineliyorum; Hatay’ın önemli bir ihtiyacı olan otoyol bağlantısının Belen’den Antakya ve Cilvegözü sınır kapısına kadar uzatılması yönünde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bir çalışma yapılması gerekmektedir.’’ diyerek konuyu bir kez daha meclis gündemine taşıdı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.