Başkan Yavuz Kırıkhan’ın Su Sorununu Çözmeye Devam Ediyor Kurtlusoğuksu su kaynağı  HATSU’ya devredildi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz Kırıkhan’ın su sorununu çözme noktasında yaptığı sondaj arama çalışmalarında sonuca ulaşıp su sorununu çözmeye devam ediyor. Kırıkhan Belediyesi ve Başkan YAVUZ’un gayreti sonucunda  Kurtlusoğuksu   bölgesinden bulunan içme su kaynağı HATSU’ya devredilerek, Kırıkhan halkının   hizmetine sunulacak.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Kurtlusoğuksu bölgesinde bulunan içme su kaynağıyla ilgili kamuoyuna bilgi verdi.  Belediye Başkanı Ayhan Yavuz “  Kırıkhan halkının  içme suyu konusundaki haykırışlarını ve yaşadığı olumsuzluklar karşısında elimiz kolumuz bağlı kalamazdı. İçme suyu konusunda  arayışlarımız sonuç verdi ve Kurtlusoğuksu bölgesinde bulduğumuz  su kaynağını  HATSU’ya devrederek, Kırıkhan halkının  hizmetine sunulmasına vesile olacağız.  Bugüne kadar Kırıkhan’ın sorunlarını  tek çözen  makam  Kırıkhan Belediyesi olmuştur. İçme suyu konusunda da   görevimiz olmasa da halkımıza karşın olan sorumluluğumuzu yerine getirdik.  Bulduğumuz  içme suyu kaynağı  Kırıkhan halkının  susuzluğuna bir çözüm olacağına inanıyoruz.

Kırıkhan  kurban bayramından beri susuzluktan kavruluyor. İnsanların evinde  su yok, temizlik yapacakları, abdest alacakları suları yok. İçecek suları yok. Biz defalarca ilgili birimlere yani bu işin ana sorumlusu olan Hatsu’ya iletmemize rağmen çözüm bulamadık. Milletvekilimiz Hüseyin Yayman, Meclis üyelerimiz İlçe Teşkilatımızla ve teknik ekibimizle bir fikir birliği içerisinde Kırıkhan için ne yapabiliriz diye düşündük ve Kırıkhan’ın çeşitli noktalarında sondaj çalışmaları başlattık. İşte onlardan bir tanesi bugün Kurtlusoğuksu bölgesinde yaklaşık saniye 35 litre su çıkacak kuyuyu açtık. Açtığımız bu kuyu Mimar Sinan Mahallesinin özellikle cumhuriyet mahallesinin üst bölgesini, Kurtuluş mahallesinin bir bölgesinin ve Bahçelievler mahallesinde bir bölgesinin su sorunu kökten çözebilecek nitelikte suyu bulduk. Özellikle bulunan suyun tahlillerini de yaptırdık ve şuan içilebilir olduğunu  tespit ettik.  Bu su, Kırıkhanımızın acil su sorununu çözecek düzeydedir.   Bugün bu su kuyusunu bu işin ana sorumlusu olan Hatsu’ya devredeceğiz. Yaptığımız görüşmeler sonrasında teknik elemanları çalışırlar ise 1 hafta içerisinde Kırıkhan’a su verilecek olan hale getirilir. Nerde bu bir sorun varsa, nerde bir sıkıntı varsa çözüm için Ak Parti orda. Emeği geçen Milletvekilimiz Hüseyin Yayman’a İlçe Teşkilatımıza, Belediye Meclis üyelerimize, mahalle muhtarlarımıza ve teknik ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” Dedi.

Kırıkhan Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Erdal Çelik “Kırıkhan belediyemizin açmış olduğu su kuyusu faaliyete geçirilerek Hatsu’ya devriyle ilgili buradayız. Hatay Büyükşehir Belediyesi ve  Hatsu’nun Kırıkhan’da ve Hatay’ın tüm ilçelerinde su sıkıntısı ile ilgili hiçbir çalışma  yapmadığını görüyoruz. Çok kısa zaman içerisinde Belediye başkanımız Ayhan  Yavuz’un  gayretiyle ve milletvekillerimizin desteği ile Kırıkhan’ımızın içme suyu kuyusu açılarak faaliyete girdi ve bugün HATSU’ya devri yapılacak. Ben buradan büyükşehir belediyesini ve Hatsu’yu göreve davet ediyorum. İşte hizmet denildiğinde akla tek AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşları geliyor. Bu anlamda bu yapılan kuyunun ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen milletvekilimiz Hüseyin Yayman’a, Belediye Başkanımız Ayhan Yavuz’a ve Belediye Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum “dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.