Kaymakam Yönden’den 30 Ağustos Mesajı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, yayınladığı 30 Ağustos Mesajı ile Zafer Bayramını kutladı. Yönden mesajında şu görüşleri dile getirdi:
Tarihimizin en muhim dönüm noktalarından biri olmasının yanı sıra, necip milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği onurlu ve kahramanca mücadelenin sonucunda kazanılan 30 Ağustos Zaferi’nin 99. yıldönümünü kutlamanın sonsuz heyecanı, kıvanç ve mutluluğunu canı gönülden yaşıyoruz.
30 Ağustos Zaferi, güzide ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen nifak devletlere karşı tüm imkânsızlıklar ve zorluklara rağmen,necip milletimizin sarsılmaz azmi, birlik ve beraberliği, iman ve itikadı ile vatanseverliği ve kahramanlğının sonucu kazanılmış destansı bir zaferdir.
Tüm tarihi evreler boyunca bağımsız yaşamayı ülkü edinmiş necip milletimiz, tarihinden aldığı gururu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ sözleriyle pekiştirerek onun komutasında ki kahraman ordumuzun gücü ve kabiliyetiyle 30 Ağustos tarihinde harikulade bir zafere imza atarak şanlı tarihimize altın harfler ile nakşedilmiştir.
Her türlü olumsuzluğa rağmen kazanılmış olan bu büyük zafer ile, milletimizin vatan sevgisi ve bağımsızlık ülküsü önünde hiçbir nifak fikirlerin durmayacağı da bütün dünyanın gözleri önüne serilmiştir.
Bin yıldır bu kutsal coğrafyada nice düşmanları yenmiş ve ihanet çeteleri çökertmiş olan yüce devletimiz ve necip milletimizin, elbette bölücü terör örgütlerinin ve onun maşası haline gelmiş paralel devlet yapılanmalarının da üstesinden geleceği de şüphesizdir.
Bunun için ihtiyacımız olan tek şey, birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı güçlendirmek, iç ve dış düşmanlarımızın karşısına tek vücut olarak çıkabilmektir. “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet”ilkesi etrafında bütünleşebilen aziz milletimiz, içinde bulunduğumuz dönemde yaşadığımız iç ve dış tüm tehditleri de bertaraf edeceği aşikardır.
** Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır**
** Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır** dizesinde ifade edildiği gibi, bir gül bahçesine girer gibi toprağa düşen her bir şehidimiz, bu kutsal toprakları vatanımız olarak tescilleyen birer mühürdür.
Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ile necip milletimizin selameti adına canlarını feda ederek şehadete irtikal eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla yâd ederken, şehadete şahitlik eden kahraman gazilerimizi de minnet ve saygıyla anıyor, devletimizin ve milletimizin göz bebeği olan TSK’nin kahraman mensupları ve necip milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın sene-i devriyesi dolayısıyla tebrik ediyor, en derin sevgilerimi, saygılarımı ve selamlarımı sunuyorum.
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.