Kepçe Kulak özgüven eksikliği yaratabilir!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

‘Kepçe kulak’ olarak bilinen kulak şekil bozukluklarının tedavi edilebildiğini ifade eden İskenderun Palmiye Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Canan Altunay, bebeklerde ilk üç ay içerisinde uyguladıkları Earwell kulak kalıplama sistemi ile kepçe kulak ve benzeri birçok şekil bozukluğu problemlerinin önüne geçtiklerini belirtti.

Kepçe kulak sorununun, ileriki dönemde çocuklarda özgüven eksikliğine neden olabileceğine dikkat çeken Uzm. Dr. Canan Altunay, uygulamış oldukları yöntem hakkında bilgilendirmede bulunarak, “Earwell kulak kalıplama sistemi; yenidoğan döneminden başlayıp üçüncü aya kadar uygulanabilen çocuğa zarar vermeyen, işitmesini engellemeyen silikon aparat sistemidir. Earwell kalıplama sistemi ile kulak kepçesi ve kulak çukurunda mevcut olan şekil bozuklukları düzeltilebilmektedir.

Böylelikle görsel ve fonksiyonel olan birçok kulak şekil bozukluğu ortadan kaldırılmaktadır. İleride ihtiyaç duyulabilecek kulak operasyonlarının ve çocuğun gelişme döneminde maruz kalacağı akran zorbalığı ve buna bağlı gelişebilecek olan psikolojik sorunların önüne geçilmektedir. Görsel şekil bozukluklarının yanında, gözlük maske ve kulaklık kullanımını engelleyen kulak şekil bozuklukları da düzeltilebilmektedir” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.