Başkan Abdulkadir Teksöz’den Bakan Çay’a esnafa destek dosyası

Published on:  /   Yorum yapılmamış

TESK Yönetim Kurulu Üyesi Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz, Pandemi nedeniyle zor günler geçiren esnafların rahat nefes alabilmeleri için bir rapor hazırladı. Teksöz hazırladığı raporu Hatay’a gelen Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a  sunarak esnafa destek istedi.

Teksöz, “Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş beye esnaf ve sanatkarlarımız ile ilgili gündeme getirdiğim ve sunmuş olduğumuz raporumuzun özetidir.” ifadeleriyle şunları söyledi.

Başkan Teksöz, yaptığı açıklamada raporunun içeriğindeki maddeleri şöyle sıraladı.

“1- elektrik, doğalgaz ve su faturalarının çok yüksek geldiği ve indirim yapılması,
2- küçük esnaf ve sanatkarlarımızı koruma adına perakende yasasının hızlı bir şekilde çıkarılması ( marketler ile ilgili düzenleme)
3- Hammadde girdil fiyatlarının çok hızlı artışı nedeniyle esnafımızın mağdur olduğu ve çözümü hususunda çalışmaların yapılması,
4- özellikle ticari araçlarda ÖTV ve KDV nin belirli bir süre kaldırılması,
5- Esnaf kefalet kooperatifi faizlerinin düşürülmesi ve geçikme faizlerinin aşağıya çekilmesi,
.
6- nakliye ve ticari araçlara akaryakıt indirimi,
yeni göreve gelen bakanımıza konularımız aktarılarak desteğini talep etmiş bulunmaktayız.” sosyal medya hesabından takipçilerini bilgilendiren bir açıklama yaptı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.