Ülke yanarken miting yapıp çay fırlatmak hangi düşünceyle gerçekleştirildi anlamış değiliz… Topraklarımız üzerinde ciddi oyunlar oynanıyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Saadet Partisi Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Ceren Seda Çiçek Türkiye’de son günlerde çıkan orman yangınlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

90 farklı noktada meydana gelen Orman yangınları tüm Türkiye’nin gündemine oturdu diyen Başkan Ceren Seda Çiçek, “ilimiz Hatay’da da çıkan 4 yangın kontrol altına alınmıştı. Ülke genelindeki yangınların bir kısmı hala devam ediyor.

Ülke yanarken miting yapıp çay fırlatmak hangi düşünceyle gerçekleştirildi anlamış değiliz

 

Konuyla alakalı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Yangınların bir kundaklama veya sabotaj sonucu oluşmadığını, hava sıcaklığından kaynaklı olduğunu ifade etti. Biz bu açıklamaları kabul etmiyoruz. Türkiye’nin konumu itibariyle sıcak bir bölgede olduğu bir gerçek. Fakat aynı tarihlerde 90 noktada çıkan yangını hava sıcaklığına bağlamak, vatandaşımızın aklıyla ciddi bir şekilde alay etmekten başka bir şey değildir” Dedi.

 

Ülke yanarken miting yapıp çay fırlatmak hangi düşünceyle gerçekleştirildi anlamış değiliz

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, afet bölgesine gidip yangından etkilenen vatandaşlara çay fırlatmasını da eleştiren Ceren Seda Çiçek şunları söyledi;

 

“Geçtiğimiz gün yangından etkilenen afet bölgesine Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzlerce araçlık bir konvoyla girdi. Bölgede bir miting gerçekleştirdi. Gerek konvoy esnasında gerek miting esnasında afetten etkilenen vatandaşlara çay fırlattı. Ülke yanarken miting yapıp çay fırlatmak hangi düşünceyle gerçekleştirildi anlayabilmiş değiliz.

 

Topraklarımız üzerinde ciddi oyunlar oynanıyor. Biz elbette, bu süreçte birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmalarına izin vermeyeceğiz. Fakat bu mağduriyetten beslenen zihniyete de fırsat vermeyeceğiz. Bu süreçte vatandaşlar olarak yapmamız gereken, afet bölgesinde yaşayan kardeşlerimize elimizden geldiğince her türlü desteği sağlamaktır. Bu vesileyle yangında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, afetten etkilenen kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.