Hatay Barosu: Ormanlar yanıyor- yakılıyor yeterli önlem alınmıyor! Yanan her ağaç bir can, yanan ormanlarımız hayatımızdır

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Barosu Yönetim Kurulu, ülkenin dört bir yanında yanan ve yakılan ormanlarla ilgili yaptığı açıklamada; “Yanan her ağaç bir can, yanan ormanlarımız hayatımızdır. Ormanlar yanıyor- yakılıyor yeterli önlem alınmıyor!” dedi.

Bakanlık bir günde 27 yangın açıkladı

Hatay Barosu Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

Ekosistemimiz için vaz geçilmezimiz olan ormanlar yanıyor- yakılıyor, yeterli önlem alınmıyor. Bir  günde 27 yangının olduğunu bakanlık açıkladı.

Ormanlar sadece ülkemiz insanlarının değil tüm dünya insanlarının en önemli yaşam destek kaynaklarındandır ve etkin korunmayı hak eder. Her ne kadar yasalar bu sorumluluğu belirli bir kuruma vermiş olsa da tüm kurumlar ve insanlar aynı sorumluluğu hissetmek ve paylaşmak zorundadır.

Sayısız türe yuva olan ormanlar, gezegendeki tüm canlıların yaşamının devam edebilmesi için büyük öneme sahip.   Tüm canlıların özgür ve adil yaşayacağı bir dünya için hep birlikte çalışmaya, yaşamı ve umudu savunmaya şimdi daha çok ihtiyacımız var.

Yangınların çıkmasında sorumluluğu bulunanlar etkin ve hızlı bir soruşturma ile tespit edilerek yargı önüne çıkarılmalı, bilgi kirliliğinin önüne geçilmelidir. Yangınların kontrol altına alınmasında ihmali olan, Gereğini yapmayan yetkiler yargılanmalı, istifa etmeliler. Yanan ormanların imara açılmasına izin verilmemeli, soğutma işleminden sonra yeniden orman vasfına sahip olması için çalışmalar başlatılmalıdır.

Hatay Barosu olarak konunun takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. ”

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.