DSÖ “Aşılamayı hızlandırın” diyor!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Dünya Sağlık Örgütü,  Covid-19 aşı çalışmalarına ilişkin aşılamanın hızlandırılmasını istedi.

Türkiye’de uygulanan birinci, ikinci ve üçüncü doz aşı miktarı 52 milyonu geçti. https://tr.euronews.com/  un haberine göre; 

Dünya genelinde, ikinci doz aşı yapılanlar da dahil olmak üzere şu ana kadar yapılan doz sayısı 3 milyara yaklaştığı belirtiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü, aşılamaya hız verilmesini, eylül ayına kadar bütün ülkelerden nüfuslarının en az yüzde 10’unu aşılaması çağrısında bulundu. DSÖ, aşı tedariğinde yaşanan sıkıntılardan dolayı her 10 Afrika ülkesinden 9’unun bu hedefe ulaşamayacağını öngördüğünü açıkladı.

Türkiye’de Covid-19’la mücadele kapsamında uygulanan birinci, ikinci ve üçüncü doz aşı miktarı saat 4 Temmuz 2021 günü 23.01 itibarıyla 52 milyon 666 bin 521’e ulaştı.

Türkiye rakamsal olarak Çin, ABD, Hindistan, İngiltere, Brezilya, Almanya, Fransa ve İtalya’dan sonra en çok aşı yapan ülkelerden biri.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.