Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül; 15 Temmuz’da hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

15 Temmuz 2016 gecesi meydana gelen kalkışmanın yıl dönümü dolayısıyla Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül; yazılı bir açıklama yaptı. 

“15 Temmuz’da hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindi” diyen Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” diyen bir liderin ilkeleri doğrultusunda, demokrasimizi korumaya ant içtiğimiz günden beri, dik duruşumuzdan asla ödün vermeyerek ülkemizin birlik ve beraberliğine uzanan hain ellerini, Rabbimin yardımı ve aziz milletimizin cesaretiyle her zaman kıracağız.” dedi.Yakın gelecekte Türkiye’nin yaşadığı hain kalkışmaların milletimize bir daha yaşatması temennisinde bulunan Başkan Gül, ” açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

15 Temmuz 2016 gecesi eli kanlı Fethullahçı terör örgütü tarafından ülkemizin demokrasisine ve hukuk devlet yapısına yönelik hain saldırıya verdiği destansı direnişin 5. yılında, hain kalkışmayı ve o gece ölümü öldüren 251 asil Şehidimizi ve kahraman Gazilerimizi bugün minnetle anacağız.

…Bizler küllerinden doğarak destanlar yazan bir milletin torunlar olarak, hiçbir hain odağın önünde diz çökmedik, el pençe divan durmadık. Yine olsa gözümüzü kırpmadan yine gider, ezanı, bayrağı ve özgürlüğüne olan düşkünlüğüyle hainlere gereken cevabı her zaman veririz.

15 Temmuz Milli Birlik Gününde ülke olarak kenetlenecek ve o gece verilen büyük destanı unutmayarak yeniden yaşayacağız. Bizlere düşen en önemli görev ise ay yıldızlı bayrağımız altında hain odaklara fırsat vermeden ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak ve barış, kardeşlik ve huzuru tahsis etmektir.

Şunu iyi bilmeliyiz ki dinimizi kendine kalkan olarak kullanan bir yapılanmanın, ülkemizin stratejik kurumlarına sinsice yerleşerek ele geçirme çabası bizlere çok büyük bir ders vermektedir. Şunu iyi bilmeliyiz ki 1923’de atılan Cumhuriyet temellerinin ışığı dışına çıkmadan, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.

Milli iradeyi, demokratik ilkeleri ve Cumhuriyetimizin değerlerini savunmak Türk coğrafyasında yaşayan herkesin sorumluluğundadır. Cumhuriyet tarihimizde en önemli destanlardan birine imza atan aziz milletimiz bundan sonra da milli duruşuyla destanlar yazacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta milli demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden kahraman Şehitlerimize yüce Rabbimden rahmet, acılı ailelerine sabırlar diliyor, Gazilerimize şükranlarımı iletiyorum.

Rabbim böylesine hain kalkışmaları, milletimize bir daha yaşatmasın.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.