Davutoğlu Hatay’da gençlere seslendi: “Mülakat gidecek Liyakat gelecek”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Ahmet Davutoğlu partisinin Hatay’daki kongresine katıldı… Davutoğlu Hatay’da gençlere seslendi: “Mülakat gidecek Liyakat gelecek” dedi.

Tek liste ile gerçekleşen kongrede, Gelecek Partisi Hatay İl Başkanlığı’na Mustafa Kemal Ovale seçildi.

 

Pamuğu, zeytini, narenciyesi ile Hatay’ın Türkiye’nin sayılı illerinden birisi olduğunu ifade eden Davutoğlu, konumunda olduğunu söyleyen Ahmet Davutoğlu, çiftçinin sıkıntısını dile getirdi.

“Çınar rüyamız devleti kimsenin tekelinde görmeyen bir rüyadır!”
Hatay’da partisinin 1’inci olağan kongresine katılan Ahmet Davutoğlu, “Biz insan onurunu ön planda tutacağız. Biz ayrım yapmadık, ayrım yapmayacağız. Dışyanmış ve Onlar kindar bir nesil biz muhabbet neslini bu ülkenin başına getireceğiz. Bizim rehberimiz Mevlanadır. Kimseye git demeyiz, gel deriz. Çınar rüyası gerçekleşecek ve bu devleti sömüren her türlü aşağılanmaya son vereceğiz, bu çınar rüyasıdır” dedi.

Partisinin 1’inci olağan kongresine katılmak üzere Hatay’a gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kentte esnafla buluştu.

Daha sonra Hatay Büyükşehir Belediyesi HATMEK Salonu’na geçen Davutoğlu, mehter takımıyla karşılandı. Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“İhaleye yasasını kökten değiştireceğiz, imar yasasını değiştireceğiz. Çınar rüyası gerçekleşecek ve bu devleti sömüren her türlü asalağa son vereceğiz, bu çınar rüyası odur. Kimsenin devleti kendi tekelinde görmediği, insanları kucaklayan bir Türkiye’nin olduğu, çiftçilerimizin ürünlerinin bütünüyle teminat altına alındığı onların kredili borçları karşısında eğik bıraktırmadığı bir çınar rüyasıdır”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Cumhur İttifakı herhangi bir ittifak değildir, bir mahkumlar ittifakıdır. Sayın Erdoğan, Bahçeli’ye mahkum. Çünkü Bahçeli olmazsa mecliste çoğunluğu kaybediyor. Bahçeli, Erdoğan’a mahkum çünkü oy oranı ile bir dahaki seçimi aşması mümkün görünmüyor” ddiye konuştu.

Türkiye’de sorunları aşmanın yolunun seçimden geçtiğini belirten Davutoğlu,  “Eğer bugün seçim olmuyorsa, Cumhurbaşkanlığı sistemi gibi bir sistemi getirip, sistemi tıkayan ve her şeyi cumhurbaşkanı iradesine bırakan bir sistem dolayısıyladır ama bu sistem de yürümeyecek” dedi.

Davutoğlu, Diyarbakır ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Serok Erdogan’ denildiğini söyleyerek “Sayın Bahçeli beş yıldır bana ‘Serok Ahmet’ diyerek saldırıyordu, şimdi Erdoğan’a da Diyarbakır’da ‘Serok Erdoğan’ dediler, Bahçeli üç gündür susmuş. Bahçeli, ‘Erdoğan’a serok dedirten güç kimdir, maksadı nedir, arkasında kim vardır?’ diye ne zaman soracak bakalım.

“Öbür tarafta Bahçeli korkusuyla Erdoğan, içişleri bakanını görevden alamıyor ama savunmuyor da. Türkiye’de Cumhur İttifakı, bir mahkumlar ittifakı mahkumlar koalisyonuna dönüştüğü için ayakta kalıyor. Birbirine mahkum anlamında söylüyorum, hukuki anlamda değil.” diye konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.