İskenderun Kaymakamı İskender Yönden: “5 Temmuz Kurtuluş Bayramı Kutlu Olsun”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, yayınladığı mesajla; türk Ordusunun hatay’a İskenderun üzerinden girişinin 83. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesaji yayımladı. Yönden’in “5 Temmuz Kurtuluş Bayramı Kutlu Olsun” başlığı ile yayınladığı mesajı şöyle:
Cumhuriyetimizin banisi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve geçmişi şan ve şerefle dolu kahraman ordumuzun 5 Temmuz 1938 günü kentimize girişi ve bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandırılmasının 83’ncü yıldönümünü idrak ettiğimiz şu günlerde; ulusal onurumuzu, birlik ve beraberliğimizi korumanın sevinç ve gururunu hep birlikte can-ı gönülden yaşıyor, coşkusunu yüreğimizde hissediyoruz.
Tarihe altın harflerle nakşedilen bu kutlu günler, milli şuur ve heyecanımızı yenilemesinin yanı sıra, tarihin gizli kalmış sahifelerinin de bilimsel çalışmalarla gün ışığına çıkarılması açısından önem arz etmektedir.
Necip milletimizin özgüveninin önemli bir eseri olmakla birlikte, azim ve gayretin, fedakârlığın, vatanperverliğin ve cesaretin eşsiz timsali olan, bizi biz yapan milli değerlerimizden alınan feyz ile neler yapılabileceğini gözler önüne seren, en umutsuz anda yaşlı veya genç,kadın yada erkek farketmeksizin 7’den 70’e bütünleşen kadim bir millet olarak; dini, imanı, şanı, şerefi, namusu ve kutsal vatan topraklarımız bütünlüğü uğruna neler göğüsleyebildiğimizin en önemli bir adımı olarak tarihe altın harflerle işlediğimiz bu özel günü sevinç ve coşkuyla idrak ediyoruz.
5 Temmuz 1938 tarihi kentimizin emperyalist işgalden kurtuluşunun ve kadirşinas halkımızın Kuva-yi Milliye ruhuyla başlattığı “Hatay Davası” nı zafer ile neticelendirdiği özel sürecin önemli bir aşamasıdır.Bu tarihi gün bizlere özgürlük ve demokrasi getirmiş olmakla birlikte,çağdaş,laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti yolunda da aydınlık bir geleceğin önünü açmıştır.
Bugün bize düşen en kutsal görev ise; Canları pahasına bize bu toprakları vatan kılan kadim ecdadımızdan bir emanet olarak, ülkemizi ve şehrimizi daha gelişmiş, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti adına canını feda ederek şehadete intikal eden aziz şehitlerimizi şükran, rahmet ve tazimle anarken şehadete şahitlik eden kahraman gazilerimizi ve geçmişi şan ve şerefle dolu şanlı ordumuzu saygıyla selamlıyor, tüm halkımızın bu tarihi ve müstesna gününü en kalbi duygularla kutluyor, en derin selam ve saygılarımı sunuyorum.”
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.