Madımak ateşi ile yananlar anıldı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Madımak ateşi ile yananlar anıldı. İskenderun Cemevi’nde düzenlenen anma etkinliğine İskenderun İnsan Hakları Derneği, Eğitim Sen İskenderun Şubesi, Emekli-sen,  İskenderun Kadın Platformu, Atatürkçü Düşünce Derneği, İskenderun Şubesi, HDP İskenderun ilçe yöneticileri, Cumhuriyet Halk Partisi temsilcileri ve sendikaların katılımıyla gerçekleşti. Madımak olayında yaşamını yitirenler ağıtlar ve söylemlerle anıldı.

Hacı Bektaşi Veli ve Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Dr Halil İbrahim Ayaz bir konuşma yaptı Ayaz konuşmasında “Dil din mezhep fark etmeksizin halk için şehit olan insanım diyen bütün Canların devri daim ve mekanı cennet olsun diyerek”Madımak Şehitlerini andı.

Başkan Ayuz’ın ardından konuşan Hacı Bektaşi Veli ve Anadolu Kültür Vakfı Yönetim kurulu üyesi Ali İhsan Köseoğlu konuşmasında, “Bu katillerin bu şekilde teşvik edip yönlendirilmesi katliam gibi ruhla Madımak Oteli’nde ki insanlara saldırmış ardından sloganlar ve tepkiler eşliğinde otele yürüye renk güvenlik güçlerinin gözleri önünde bu barbarca katliamı gerçekleştirdiler açıkça görüldüğü gibi Sivas Madımak otelde yaşanan katliamın egemenlerin organize ettiği ve katil bir ruhun mantığı ile hayata geçirildiğini gördüğümüz bir katliamdır” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.