Av Sert: Çocuk istismarına geçit vermemek için mücadeleye devam… Kol kırılıp yen içinde kalmamalı!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İstismarın yaşandığı 6 yıl önce, o dönem 6 ve 7 yaşlarında olan ve öz dedesi C.Ö. (74), tarafından cinsel istismara uğrayan biri kız, 2 kardeş’in davası bugün İskenderun Adliyesi  2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Dava 6 Ekim’e ertelendi…

Davanın takipçisi İskenderun Kadın Platformu, Açıklamaya İskenderun İHD Şubesi Eş Başkanları Coşkun Selçuk, Ayten Eröksüz ve Yönetim Kurulu üyesi Adil Bahtiyar, Mahkeme sonuçlanana kadar Adliyeden ayrılmadı.

Çocukların Annesi,  İnsan Hakları Derneği İskenderun Şube sinin olmasını mahkemeyi izlemesini ve destek vermesini istedi.

Mehtap Sert, Necati Yıldız ve Devletin görevlendirdiği avukatı da davada Müdahil Avukat olarak görev üslendiği mahkeme sonrasında açıklama yapan Av Mehtap Sert, “Çocuk istismarına geçit vermemek için mücadeleye devam… Kol kırılıp yen içinde kalmamalı!” dedi.

Davayı izleyen İskenderun Kadın Platformu Avukatı Mehtap Sert, duruşma sonrasında İskenderun Adliye binası önünde yaptığı açıklamada “Arsuz ilçesinde yaşanan istismar davasında bilindiği üzere Yargıtay kız çocuğu yönüyle kararı bozulmuştu erkek çocuğu yönünden ise kararı oynamıştı. Ve kesin karardı Yargıtay yolu açık olmayan bir karardı. Bu sebeple İstinaf mahkemesine yapılan başvuruya İsnat Mahkemesi kendi kararıyla kaldırarak İskenderun’daki dosyayı birleştirme kararı verdi. Birleştirme kararı uyarınca Cumhuriyet Savcısı süre talep etti. Yeniden Mütalaa vermek için erkek çocuğunda olaya dahil olacak şekilde. Bu nedenle duruşma 6 Ekim’e ertelendi. Yargıtay’ın son dönemdeki İstinaf mahkemesinin kararları doğrultusunda yargıda artık aile için cinsel istismarı aklar duruma gelen bir pozisyon söz konusu. Yakın tarihte; Elmalı’da yaşanan olay  tam da bunun göstergesidir. Yyine Adana’da babası tarafından istismar edilen çocuklar da aynı pozisyonda. Yüksek mahkemeler bize şunu söylemek istedi. İstismar aile içinde yaşanmışsa kol kırılır yen içinde kalır Bunu adli makamlara taşımayın ve daha önce de Ömer Uğur Genç Hanım’da aile mahkemeleri ile ilgili yaptığı açıklamalar İle bağlantılı olarak istismarın delile bağlanması gerektiğine dair yeni bir yargı reformu geliştirmeye çalışmaktadırlar. Bu da 18 yaşından küçük istismara uğramış çocukların istismarcıların affına neden olacaktır. Çocuğun istismarı affına geçit vermemek için biz yine bugün burada mücadelemizi devam ettiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.