Atakan Dosyası AYM yolunda!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Gezi direnişçisi Atakan’ın dosyasındaki  “takipsizlik” kararına yapılan itirazın reddedilmesi üzerine, ailenin mücadelesi yeni bir boyut kazandı.

Gezi direnişi sırasında polisin gaz fişeği sonucu yaşamını yitiren Ahmet Atakan’ın ailesi Atakan’ın dosyasını AYM’ye taşıyacak.

Ahmet Atakan’ın Annesi Emsal Atakan Babası Ali Atakan, Kardeşi Zafer Atakan, Avukatları; Hatice Can, Ali Habip, Murat Hayzaran, Yelda Çerkezoğlu, Gürkan Korkmaz. Ali İsmail Korkmaz’ın Annesi Emel Korkmaz, CHP Hatay Milletvekilli Serkan Topal ve Emek Demokrasi Güçleri’nin katılımıyla Antakya Gazeteciler Cemiyetinde bu gün basın açıklaması yaptı.

Ahmet Atakan’ın ailesi  adına anne Emsal Atakan, “ADALET İSTİYORUZ.! 2013 yılında gezi direnişi sırasında demokratik hakını kulanırken öldürülen oğlum Ahmet Atakan’ın 8 yıldır delilere rağmen ölūmūyle ilgili soruşturma dahi açılmadı.28 haziran pazartesi günü yaptığımız kamuoyuna Basın açıklamasında Ahmet Atakan’ın Ailesi ve Avukatlarımız Hatice Can, Murat Hayzaran, Ali Habip, Yelda Çerkezoğlu, Gürkan Korkmaz ve CHP Mv. Serkan Topal, Ali İsmail Korkmaz’ın Annesi Emel korkmaz, Emek ve demokrasi güçleri, STK. Temsilcileri Basın emekçileri katılım gösterdi. Bu güne kadar yanımızda olan ve yalnız bırakmayan herkese Teşekkür ederiz.” dedi.

Ahmet Atakan’ın ölümü ile ilgili başlatılan soruşturmada, sorumluluğu olduğu tespit edilen polisler hakkında Hatay Valiliği İl İdare Kurulu soruşturma izni vermemiş, bu karara Ahmet Atakan’ın ailesi adına Avukat Hatice Can itiraz etmişti. İtirazını inceleyen Adana Bölge İdare Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi itirazının reddine karar verdi.

Hatırlanacağı üzere Ahmet, 09 Eylül 2013’te Gezi eylemlerinin devamında meydana gelen ODTÜ ağaç kıyımına karşı yapılan Anayasal haklar çerçevesinde yapılan eylem için toplanan halka polisin yoğun gaz bombası ve tazyikli kimyasal su ile saatlerce süren müdahalesi sırasında, 10 Eylül’ün ilk saatlerinde atılan gaz kapsülünün başına isabet etmesi ile ağır yaralanmış ve kaldırıldığı Antakya Devlet Hastanesinde yaşamını yitirmişti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.