TÜRSAB Hatay BTK Genel Sekreteri Yavuz:  Üç İlçe Ortak hareket etmeli

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun, Arsuz ve Belen bölgenin turizm geleceği için elini taşın altına koymalı…

 

TÜRSAB Hatay BTK Genel Sekreteri İbrahim Yavuz, bölge kalkınmasında turizmin önemine değinerek İskenderun Arsuz ve Belen’in ortak hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

Konuyla ilgili düşüncelerini attığı twetter ile gündeme taşıyan Milliyetçi Hareket Partisi İskenderun Belediyesi Meclis üyeliği görevi de bulunan İbrahim Yavuz, paylaşımında;  İskenderun Belen Arsuz beraber olup 3 ilçe Turizm de hızlıca projeleri hayata geçirmelidir. Bu 3 ilçe birbirinden Turizm de ayrı düşünülemez” ifadelerine yer verdi. Adalet ve Kalkınma Partisi Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül ve Arsuz Belediyesini de etiketledi.

Hatay’ın Altınözü ilçesinin son zamanlarda turizm alanındaki atağını başarılı bulduğunu söyleyen TÜRSAB Hatay BTK Genel Sekreteri İbrahim Yavuz, bu başarıda Altınözü Kaymakamı ve Belediye Başkanının öncülüğü ve teşvikinin etkili olduğunu ve bunun da şehri olumlu bir şekilde etkilediğini belirtti. Yavuz, şehre değer kattığını anımsatarak bu işbirliği ve ortak hareketin İskenderun, Arsuz, Belen’e de örnek oluşturmasını temenni ettiğini vurguladı.

 

Üç İlçe Ortak hareket etmeli!

 

TURSAB yetkililerine Belen’in tarihi turistik değerlerinin tanıtılmasına da geçtiğimiz yıllarda ön ayak olan ön ayak olan ve aynı zamanda Zinde Turizm işletmecisi de olan İbrahim Yavuz, vakit kaybetmeden Arsuz, İskenderun ve Belen’in lokomotif gücü oluşturarak bölge turizmine öncülük yapmasını yineledi.

İbrahim Yavuz, Şehitler Abidesi, Kanuni Sultan Süleyman Camii, Abdurahman Paşa Türbesi, Meryem Ana Katolik Kilise ve Manastırı, Bakras Köprüsü ve Bakras Kalesi, Arsuz’un sahip olduğu katihi, kültürel değerler, eşsiz güzellikte. Büyük İskender’in adıyla anılan İskenderun’un sahip olduğu değerler  Payas’ı, Erzin’i ve Dörtyol’u da bu bu çalışmaya katılmasına bölgemizin  kent yerel yönetimleri ile, sivil toplum kuruluşlarıyla, turizmcilerinin sahnip olduğumuz değerlere sahip çıkması gerektiğini bir kez daha dile getirdi.

 

İskenderun, Arsuz ve Belen’in turizmde ortak tavır sergilemesini her fırsatta dile getiren TÜRSAB Hatay BTK Genel Sekreteri İbrahim Yavuz, geçtiğimiz günlerde de beraberinde Turizm Acentelerinin temsilcileri ve bölge tur rehberleri ile birlikte İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’yı ziyaret etmiş ve bu önemli buluşmada İskenderun’un turizm konusunda çevre ilçelere de öncülük yapması gerektiğine dair görüşlerini bildirmişti.

 

Bölgenin turizmde atağı kalkması için elini taşın altına koyan TÜRSAB Hatay BTK Genel Sekreteri İbrahim Yavuz, Turizm Bakanlığına bağlı “Profesyonel Turist Rehberleri”, Bilge Gülben Gülgeç, Uygar Mutlu, 

 

Aycan Kuzu, Zübeyr Yılmaz, Ömer Marangozoğlu, Fuat Gül, Halife Kilisli, Burçak Altunay, Onur Yüce, Can Bilgin, Ufuk Giriş, Duygu Süner, Seher Güven, Kısmet Dalyan, Hüseyin Güngör Altaç, Enver Deveci, ziyarette hazır bulunmuştu ve bu önemli buluşmaya öncülük yapmıştı.

 

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıllarda da İskenderun Gastronomi Derneği ve İskenderun Teknik Üniversitesi Turizm Bölgeme Öğretim görevlileri, turizmciler ve STK temsilcilerinin katıldığı toplantıda İskenderun, Belen, Arsuz’un turizm ile ilgili projelerde ortak hareket etmesi gerektiğini ifade etmişti.

 

Profesyonel turist rehberleri geçtiğimiz günlerde İskenderun belediye Başkanı Fatih Tosyalı’yı ziyaret etmiş ve bölge turizminin kalkınması noktasında görüş alışverişinde bulunmuşlardı…

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.