Başkan Yavuz; “Babalar ailenin temel direğidir. Onların hakkı asla ödenmez”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ,  20 Haziran 2021 Pazar günü kutlanacak olan Babalar Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

“Kişiliğin gelişiminde, Ulusal kimliğin oluşumunda ve sosyalleşme sürecinde en önemli ve en kutsal kurumumuz ailedir. Babalar ise ailenin Çınar Ağacı gibidir. Diyen Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;

“Tarihler boyu Milletimizin, toplumumuzun en dinamik gücü ailelerdir. Bu sayede tarihte kimliğimizle her zaman varız. Aileyi oluşturan anne ve babalarımız, ailelerimizin vazgeçilmez bireyleridir. Bütün anne ve babalar, çocukları için özeldir. Onların olmadığı bir ailenin yüreği buruktur.

Çocukların hayata hazırlanmasında, gelecek kaygılarının giderilmesinde anne ve babaların yeri asla doldurulamaz. Onların yılın belli günlerinde özel bir şekilde hatırlanmaları, aile bağlarını, aile içindeki sevgi ve saygıyı güçlendirici bir etkiye sahiptir. Evlatlar her zaman aile reisi olan babalarını örnek almaktadır.

Bize güç veren, şefkat ve sevgisini esirgemeyen, geleceğe hazırlanmamızda ve sosyal hayata atılmamızda en önemli varlık sebeplerimizden biri olan babamız, hayata adım attığımız günden itibaren sevgisini üzerimizden eksik etmeyen ailenin temel direğidir. Ailenin temel direği olarak görülen babalar, aile değerlerimizin korunmasında, adalet, paylaşma, sorumluluk, sevgi, saygı, otorite gibi hayati değerlerin kuşaktan kuşağa aktarılmasında belirleyici bir rol üstlenmektedir.

Bizleri her türlü kötülüklere ve zor hayat şartlarına karşı kol kanat gererek hayata hazırlayan,  sevgisi ve şefkati ile sarıp sarmalayan babalarımızın hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerimle tüm babalarımızın babalar gününü kutluyor, kendilerine aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum. Ebediyete göç etmiş kendi babam ile birlikte tüm babalarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları Şad, Mekânları Cennet olsun.’’ Dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.