İstanbul Sözleşmesinde “Deniz Poyraz” isyanı!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İstanbul Sözleşmesi için alanlardan çekilmeyen Kadınlar; “Yasta değil isyandayız”, “İstanbul Sözleşmesi yaşatır”, “Deniz Poyraz isyanımızdır”, “Sözleşmeyi değil katilleri engele”, “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Jin Jiyan Azadi” , “Kadın yaşam özgürlük” sloganlarıyla seslerine ses katmayı sürdürdü.

İskenderun Ulu Camii Caddesi üzerindeki eski adıyla; Eski Bitpazarı-Sağlık Parkında Cumartesi günü saat 12.30 da gerçekleştirildi. Eylem kampanyası biliyorsun Her Perşembe günü aynı saatte 17.00 de eski bit pazarı alanında ayın birine kadar İstanbul Sözleşmesi ilgi kampanyanın devam edeceği mesajını da verdiler…

İzmir Konak’taki HDP il binasına yapılan silahlı saldırıda parti çalışanı Deniz Poyraz’ın ölümü ile gerçekleşen olayı da kınayan İskenderun Kadın Platformu, üzerinde “Deniz Poyraz onurumuzdur, Boyun Eğmeyeceğiz” ifadelerinin bulunduğu pankartı açtı.

İskenderun Kadın Platformu Üyesi Feyruz Gör’ün okuduğu açıklama şöyle: 

“Bugün İskenderun Kadın Platformu olarak 19 Mart gecesi tek adam tarafından fesh edildiği açıklanan İstanbul sözleşmesinden vazgeçmiyoruz demek için başlattığımız nöbet eylemleri sonrası  1 temmuza giderken  19 Haziran da  yani bugün gerçekleştirecegimiz büyük kadın buluşmaları ile 1 Temmuz u selamladığımız büyük ve coşkulu buluşmamız.

Gelin isterseniz İstanbul sözleşmesinin fesh edildiği günden bu yana ülkede neler olmuş bir bakalım;

İstanbul Sözleşmesi‘nden çekilme kararı alınmasından bu yana en az 50 kadın öldürüldü. Soruyoruz?

Failler nerede?

Failler evlerimizde. Yatak odalarımızda. Sokaklarda, üniversitelerde ve İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı alan eril zihniyette.

Peki yine Soruyoruz?

Kadınları öldüren, taciz eden, üzerimizde tahakküm kuran failler bu gücü nereden alıyorlar?

Bu soruya da biz cevap verelim.

Failler, bir kadın eylemine onlarca polis yığan devletin söz konusu kadınları korumak olunca ağır aksak ilerleyen ve faillerin sırtına sıvazlayan tavırlarından güç alıyor.

Failler, Yeldana Kahraman’a , Gülistan Doku’ya, Nadira Kadirova’y’a ne olduğunu açıklamayan ve failli meçhul kadın cinayetleri olmamıştır diye İç İşleri Bakanından güç alıyor.

Feray’ın, Nadira’nın, Yeldana’nın, İpekin, Gülistan’ın, Rabia Naz’ın “faili meçhul” değil ama failleri korunuyor. Failler, her gün televizyonda ve sosyal medyada kadına yönelik şiddeti normalleştiren ve şiddeti yeniden üreten kadın düşmanı politikalarınızdan güç alıyor.

Failler, bu ülkenin şiddeti tolere ederek normalleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanından güç alıyor.

Failler mafya-çete-devlet iktidarının kadınları diline dolayan ve hayatlarımıza kast eden eril düzeninden güç alıyor.

Aylardır bir kadının daha eksilmemesi için mücadele ettiğimiz, 2021 yılının ilk aylarında katledilen kadınların isimlerinin olduğu İstanbul Sözleşmesi pankartımızı ardında, HDP İzmir il binasına yapılan silahlı saldırı sonucunda HDP üyesi kız kardeşimiz Deniz Poyraz katledildi.

Genç bir kadını kör bir öfke ve kinle katletmek, hangi inanca, ideolojiye, amaca sığar, ya da değer? Kahraman mı oldunuz? Memleketi mi kurtardınız, başınız göğe mi erdi?

Yazıklar olsun size!

Failler mecliste, failler sokakta, failler korunup kollanıyor. İşte bu failleri koruyan iktidar İstanbul Sözleşmesi’ni fesh etmeye kalkıyor. Kadın katillerini, çocuk istismarcılarını koruyanlar, İstanbul Sözleşmesi’ni savunan kadınların önüne polis barikatları dikiyor, gözaltına alıyor, yargılıyor, para cezaları ile susturmaya çalışıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar susmuyoruz.

Peki failleri koruyan erkek adalet kimleri mi yargılıyor?

Yaşmlarına sahip çıkan kadınları yargılıyor!

Her gün homofobik saldırılara karşı direnen LGBT+ ları yargılıyor.

Mafya çete düzeninin soygunlarıyla yoksullaştırdığı halkı yargılıyor.

Adaletsizliğin , eşitsizliğin önünde barikat oluşturan kadın mücadelesini yargılıyor, cezalandırıyor.

Bu cumartesi günü İstanbul başta olmak üzere bir çok kentte 1 temmuza giden süreci inşaa edeceğiz. 1 Temmuz günü de haklarımız ve hayatımız için bir arada olacağız.

Hayat bizim, karar bizim, İstanbul Sözleşmesi bizim! Vazgeçmiyoruz. 1 Temmuz’a kadar sokakta, bulunduğumuz her yerde Sözleşmeyi anlatıyoruz. 1 Temmuz’da itaatsizliğimizle hayatı  durduruyoruz. Sokakta buluşuyoruz.

Açıklamamızın sonuna doğru gelirken tekrar hatırlatalım

Sizler savaşı savunurken, bizler hep barışı savunacağız!

Sizler suç liderleri cemaatlerle küçük hesaplar yaparken bizler dayanışmamızı büyüteceğiz!

Sizler iktidar hırsı ile halklara yalan söylerken, bizler yeni capcanlı sınıfsız sömürüsüz bir hayatı öreceğiz!

Sizler tarihin karanlık sayfaların gömüleceksiniz, bizler çocuklarımıza bu karanlık günleri ve sizleri daha güzel bir hayatın içinden anlatacağız! Sizler gideceksiniz, bizler kalacağız! Yaşasın örgütlü kadın mücadelemiz!”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.