Şehirlerdeki Hava Kirliliği ve Kamuoyu Farkındalığı…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Şehirlerdeki Hava Kirliliği ve Kamuoyu Farkındalığı ile ilgili Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kilis, Gaziantep ve Mersin illeri Hava Kirliliğini Önleme Çalıştayı’nda ele alındı… Akdeniz Bölgesi için emsiyon azaltımı konuşulduğu buluşmada; Türkiye’nin 31 ilinde hava kalitesinin artırılması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Şehirlerde Hava Kalitesinin İyileştirilmesi ve Kamuoyu Farkındalığının Artırılması Projesi-CityAir kapsamında, Akdeniz Temiz Hava Merkez Müdürlüğü görev alanındaki Hatay için emisyon azaltım stratejileri görüşüldü. Proje sonunda illerin temiz hava eylem planları güncellenecek.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yürüttüğü Şehirlerde Hava Kalitesinin İyileştirilmesi ve Kamuoyu Farkındalığının Artırılması (CityAir) Projesi kapsamında düzenlenen Hava Kirliliğini Önleme Çalıştayları serisinin ilki Akdeniz Temiz Hava Merkez Müdürlüğü görev alanındaki illerden; Belediye, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile Temiz Hava Merkezi temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

CityAir projesi kapsamında Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kilis, Gaziantep ve Mersin illerinden hava kalitesi yönetiminden sorumlu yetkililerin katıldığı çalıştayın açılış konuşmasını T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi Değerlendirme Şube Müdür Vekili İrde Çetintürk Gürtepe yaptı.

‘’Vatandaşlarımızın temiz bir hava soluması için gerekli mevzuatı hazırlayarak teknik çalışmaları yürütüyoruz’’

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde yürütülen hava kalitesi çalışmalarında ulusal ve uluslararası kaynaklardan faydalandıklarını söyleyen T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi Değerlendirme Şube Müdür Vekili İrde Çetintürk Gürtepe, ‘’Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen CityAir projesinde şehirlerde hava kalitesinin iyileştirilmesini ve kamuoyu farkındalığının yaratılmasını hedeflediklerini belirtti.

‘’Proje sona erdiğinde 31 ilin temiz hava eylem planları, elde edilen teknik verilerle güncellenecek’’

Emisyon envanteri, modelleme çalışmaları, azaltım önlemleri ve kamuoyu farkındalığı olmak üzere CityAir projesinin dört bileşende yürütüldüğünü belirten Gürtepe; alanlarında uzman yabancı katılımcıların da desteğiyle; temiz hava eylem planlarının güncelleneceğini ve teknik veriyle desteklenen eylem planlarının yürürlüğe konulacağını söyledi.

Üç gün süren Hava Kirliliğini Önleme Çalıştayı’nda uluslararası hava kalitesi kuruluşu CITEPA Genel Müdür Yardımcısı Dr. Nadine Allemand, CITEPA Hava Kirliliği Azaltım Stratejileri Birimi Başkanı Dr. Natalia Sirina-Leboine, CITEPA Ulaştırma ve Hareketlilik Birimi Başkanı Dr. Irving Tapia-Villarreal ve CITEPA Tarım ve Emisyon Ticareti Planlama Birimi Proje Mühendisi Anaïs Durandhava kirletici emisyonlar ve emisyon azaltım yöntemleri hakkında kapsamlı sunumlar gerçekleştirdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.