HBB Başkanı Savaş İGC’yi ziyaret etti: Hatay tarım ve turizm ile de şekillenecek

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bugün İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni (İGC) ziyaret etti.

İGC Başkanı Rızkullah Terbiyeli, İGC yönetim kurulu ve üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette önemli açıklamalar yapan HBB Başkanı Savaş, insanlığın geleceğinin tarım ve turizm alanında şekilleneceğini belirterek Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak her iki alanda Hatay’da atılım yapacak projeleri yaşama geçirmek için HBB’nin tüm kadrolarla canla başla çalıştığını ifade etti.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Nida Yılmaz’ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş‘ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren İGC Başkanı Rızkullah Terbiyeli, ise  gazetecilerin kamu görevi yaptığını anımsattı ve İskenderun basını olarak Hatay adına yapılan tüm güzel projelere destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi.

İGC ziyaretinde EXPO21 ve HADO başta olmak üzere Hatay ile ilgili birçok projeleri sıralayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, endemik bitkileri ile ünlü Hatay’ın sosyal, kültürel ve doğal değerinin korunması için çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını kaydetti. EXPO21 ve HADO Projelerinin yaşama geçirilmkesindeki katkılarının da büyük olduğunu ifade ederek “Sayın Hatay Valimizin ilgi ve desteklerini görüyoruz, Bu ilgi ve destek Hatay’ı ve Hayat halkımızı memnun ediyor” diyerek Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı övgüyle andı.

İskenderun 5 Temmuz Stadyumunun tarihi bir stadum olduğunu ve herkesin değerlirimizeve geçmişine sahip çıkılması gerektiğini belirten Başkan Savaş, ilimizde yaşayan ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ceylanların korunması için HBB olarak kampanya başlatacaklarını söyledi.

Hatay’da dağ ceylanlarının yaşadığı 133 bin dönümlük alanın 8 bin dönümünün 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile koruma alanı dışına çıkartılmasının yöneltilen bir soru üzerine görüşlerini aktararak Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın doğal çevresi, kültürü ve tüm zenginlikleri ile değerlerine sahip çıkılması gerektiğini belirterek önümüzdeki günlerde dağ ceylanlarının korunması ile ilgili bir kampanya başlatacaklarını belirterek doğayı, çevreyi seven her bireyin bu kampanyaya destek çıkması gerektiğini ifade etti.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.