Amanosların bağrına hançer vurmaktan vazgeçildi!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Amanosların eteğinde toplam 999 hektar alanda yapılması planlanan taş kırma ve eleme tesisi bölge ekosistemine zarar vereceği düşüncesi onaylandı.

Çevrecileri ve bölge halkını kaygılandıran gelişmenin yaşanmasının ardından İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Bölge milletvekilleri ve bölge sakinleri ve  İskenderun Çevre Koruma Derneğinin çevreci duruşu ses getirdi ve Amanosların bağrına hançer vurmaktan vazgeçildi!

ÇED Süreci sonlandırılarak kurulması planlanan Maden Ocağına izin çıkmadı 

AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Av. Abdülkerim Güven, konuyla ilgili olarak Olivin Maden Ocağı ve Kırma Eleme tesisinin ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Başvuru dosyası T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından incelendiğini ve kamuoyunun da istediği gibi Amanoslar’da açılması düşünülen Maden ocağının yapımından vazgeçildiğini duyurdu…

AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Av. Abdülkerim Güven, kamuoyunu yaptığı şu paylaşım ile bilgilendirdi…

“İlçemizde; başta Akçay Mahallemiz olmak üzere bir çok mahallemizi ilgilendiren Olivin Maden Ocağı ve Kırma Eleme tesisi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Başvuru dosyası T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından incelenmiştir.

Aziz Hemşerilerimizin isteği ve görüşü bu maden ocağının İskenderun’umuza zarar vereceği yönünde olmuştur. İskenderun Halkının bu haklı talebi karşısında ÇED süreci yakından takip edilmiş ve neticede T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün 15.06.2021 tarihli ve aşağıda sunulan yazıdan da anlaşılacağı üzere ÇED Süreci sonlandırılarak kurulması planlanan Maden Ocağına izin çıkmamıştır.

Bu süreçte Bakanlık nezdindeki gelişmeleri adım adım takip eden Hatay Milletvekilimiz Abdulkadir Özel’e teşekkürlerimizi sunarız.

AK Parti olarak her zaman Milletimizin yanında ve emrindeyiz. Alınan bu kararın tüm İskenderun’umuza hayırlı olmasını diler. Tüm hemşerilerimize sağlık mutluluk ve esenlikler dilerim.”

Foto:Ekogündem Arşiv

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.