CHP’li Parlar: “Birden Fazla Maaş Alan AKP’liler var. Bu kul hakkı yemekten başka bir şey değil”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, huzur hakkı üzerinden birden fazla maaş alan AKP’lilere tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, iktidara sadık bürokrat projesi kapsamında başlatılan huzur hakkı uygulaması ile AKP’ye yakın bürokratlar, kurum ve kuruluşlardan huzur hakkı adı altında birden fazla maaş alıyor. Bu uygulama ile birden fazla maaş alan AKP’li sayısı ise 1750’ye yükselmiş vaziyette.

CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar da huzur hakkı projesi üzerinden birden fazla maaş alan AKP’lilere tepki göstererek şunları söyledi:

“Tek maaş yetmiyor”
“AKP’nin genel başkanının çıkardığı bir kararname ile çoğu Saray’da bulunan 1750 üst düzey bürokrat, tek maaş yetmiyor ola ki daha fazla maaşa bağlanmışlar. Bu şanslı arkadaşların kimi iki maaş, kimi üç maaş ve inanır mısınız kimi de 41 maaş alıyor. Bu 41 maaşlı arkadaş THY’de basın müşaviri. İsmi de Yahya Üstün. Tek özelliği ise iktidara yağ çekmek. Amaç ise kendi eş, dost, ahbaplarını yoktan yere zengin etmek. Yine bir AKP’li var ki evlere şenlik. Kendisi yetmiyor eşiyle beraber birden fazla maaş alıyor. Fahrettin Altun ve eşi hanımefendi. Toplamda 5 maaş alıyorlar. Bunu yalanlamıyor da Fahrettin Altun, hayır hasenat yapıyoruz diyor. Allah’tan da korkmuyorlar. Git kendi maaşından, helal kazancından, herkes gibi hayrını yap. Ne güzel memleket. Sana hayır yap diye vermiyorlar 5 maaş. Asgari ücretle çalışanlara versinler 5 maaş herkes hayırsever olsun. Yine jöleli diye tabir ettiğimiz Yiğit Bulut’un 3 kurumdan 200 binden fazla maaş aldığı iddiaları ortalıkta dolaşıyor. Tık yok! Özetle tüm bu arkadaşların tek özellikleri AKP’li ve şakşakçı olmaları. Bu 1750 kişi açıkça kul hakkı yiyor. Asgari ücretli ay sonunu getiremezken bunlar günlerine gün katıyor. Bunun adı kul hakkı yemekten başka bir şey değildir.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.