“Asi’de balıklar oksijensizlikten ölüyor! Asi’yi yaşatalım!”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Tarım alanlarını sulayan ASİ Nehri’nin kirlilik ve kokuya mahkum olduğu, fabrika atıklarının ASİ’yi kirlettiğini, balıkların oksijensizlikten öldüğü belirtiliyor.

“Doğa bizim Asi Bizim. Asi’yi korumak bizim asli görevimizdir” diyen Defne Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Bilgin, Hatay Engelliler Derneği Başkanı Sabit Köse, 

Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Bilgin, aside yaşanan çevre felaketi ile ilgili olarak “Hiçbirimizin bu Habitatı yok etmeye hakkı yoktur doğal bizim şehir bizim bu yaşam bizim medeniyetlere ev sahipliği yapmış Asi Nehri ni korumak bizim Asli görevimizdir.” dedi ve Asinin suyunun tarıma elverişli olmadığını kokudan nehrin yanına yaklaşılamadığını belirtti.

Hatay Engelliler Derneği Başkanı  ise Asi Nehri’nin her geçen gün kirlendiğini belirterek Asi Nehri’nin tarım alanlarını suladığını dolayısıyla bu nehrin kirlenmemesi gerektiğini belirtti. Sabit KöseYaşanan sorunun nasıl çözülmesi gerektiği ile ilgili yetkililerin ilgili birimlere harekete geçilmesini istedi.

Defne Belediyesi meclis üyesi Semir Baklacı ise Asi Nehri’nde Son günlerde yaşanan yüzlerce balık ölümlerine dikkat çekerek koruyucu önlemlerin bir an önce alınmasını istedi.  Semir Baklacı, “İl Tarım Müdürlüğünün Antakya dışında Güzelburç ve Maşuklu arasında yaptığı plastik bentten oluşmaktadır. O plastik  bent sulama için kullanılıyor. Plastik bend tamamen kapatılmış ve artık Antakya’nın Sümerlerin olduğu bende artık su bile gelmiyor. Valiliğimiz ve İl Tarım Müdürlüğümüz Bu söylediklerimize kulak verip o plastik bentleri mutlak süretle indirmeli: Bunlar indirilirken de balıklar maalesef ölecek. Çünkü bu su yüksekliği ve suların kirliliği yine suyu bulandıracak sudaki oksijeni yok edecek. Bu Doğa hepimizin. Bu soruna hepimiz duyarlı olursak yapabilme alacağımız hiçbir şey yoktur bu köprüyü kurtardığımız gibi bu güzelim Balıkları da Kurtarmak bizlere düşüyor biz bunun takipçisi olacağız” dedi.

 Defne Belediyesi meclis üyesi Semir Baklacı sosyal ağ hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri de dikkat çekici oldu: 

“Doğanın kanunlarına karşı gelmiş, yüzyıllardır var olmuş, 3 ülkeyi aşmış geçtiği şehirlerde medeniyetler kurulmuş.. Doğa harikası şehrimizin can damarı ASİ.

Bu durumda olmamalı! Bunu sen, ben, siz, onlar, bu şehirde olan her insan kabul etmemeli. Onun için gelin hep beraber, suyunu, doğallığını, berraklığını, içinde ki yaşamı ve habitatı sürekli hale getirelim. Bu nehirde temiz su akması için tek yürek olalım!
Yaşanan balık ölümleri, yayılan pis kokular, kirlenen sular bizim kaderimiz değildir.
Arkadaşlar ile yaptığımız incelemelerde çevre felaketine şahit olduk.! Halk bahçelerini sulamak için suyu bulamıyor.!

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.