İSTE artık yetkili… İSTE”yen İHA eğitimini İSTE’den alabilecek!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu olma yetkisini almaya hak kazandı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) şehrin ve bölgenin kalkınmasına katkı sunmaya devam ediyor. İSTE Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile İskenderun Meslek Yüksekokulu İnsansız Hava Aracı (İHA) Teknolojisi ve Operatörlüğü Programına “İnsansız Hava Aracı (İHA) Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi” verildi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilen Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi ile İSTE’yeTicari İHA 0 ve İHA 1 pilot lisansı sınıflarında insansız hava aracı kullanım lisansı verme yetkisi tanındı.

Bu yetkilendirme ileİSTE Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü öğrencilerine diplomalarının yanı sıra İHA0 ve İHA1 ticari lisansları verilecek. Ayrıca İnsansız Hava Araçlarına ilgi duyan ve ticari olarak kullanım sağlamak isteyen herkes bu eğitimden yararlanabilecek. Eğitimi tamamlayanlar İHA 0 lisansı ile 500 gram ile 4 kilogram arasındaki, İHA 1 lisansı ile ise 25 kilograma kadar kalkış ağırlığına sahip olan insansız hava araçlarını ticari ve hobi amaçlı olarak kullanılabilecek. Eğitimler, alanında uzman İSTE öğretim elemanları tarafından verilecek.

6 Mayıs 2021 Perşembe günü itibariyle geçerli olan İnsansız Hava Aracı (İHA) Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi’ne ilişkin bir değerlendirme yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “Havacılık ve uzay bilimleri ve insansız hava araçları alanında ülkemizin ihtiyaç duyduğu kalifiyeli mühendisler ve teknikerler yetiştirmede İSTE olarak önemli bir rol üstlenmekteyiz. Bu belge üstlendiğimiz rol için önem arz ediyor. Şehrimizin, bölgenin ve ülkenin gelişimine katkı sağlamak için durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Yetkilendirmenin üniversitemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.