Hatay ekonomisinin lokomotifi İskenderun yine 500 büyüklerde göz doldurdu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

2020 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sonuçları açıklandı… Hatay ekonomisinin lokomotifi İskenderun yine 500 büyüklerde göz doldurdu.

Türkiye’nin en büyük sanayi şirketleri arasında İskenderun ve Dörtyol’dan bölgenin sanayi kuruluşları da yer aldı. İstanbul Sanayi Odası’nın her yıl açıkladığı Türkiye’nin 500 büyük şirket sıralamamsında; İsdemir, Tosçelik, Baştuğ Metalurji, MMK Metalurji, Yazıcı Demir Çelik, Atakaş Çelik San. ve Tic. A.Ş., Ekinciler Demir ve Çelik, Noksel Çelik Boru, Koç Metalurji, ve bu yıl listeye dahil olan Tufan Endüstri Demir Çelik bölge sanayisinin adını duyurdu.

İstanbul Sanayi Odası Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarını açıkladı. Pandemi etkisinde geçen 2020’de TÜPRAŞ-Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. 2019’daki liderliğini 2020 da da liderliği korurken, bölgemizin bazı firmaları da sıralamada kendine yer buldu.

İlk 10 içerisinde 2019’da 8. sırada bulunan İskenderun Demir Ve Çelik A.Ş. bu sene 2 sıra gerileyerek 10. sırada yer aldı.

Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi olarak 24. sıradan 16. sıraya yükseldi. Aynı zamanda Bölgemizin önemli sanayi kuruluşlarından olan Tosyalı Holding olarak bünyasindeki 4 firma ile kendine ilk 500 şirket sıralamasında yer buldu…

Pandeminin gölgesinde geçen 2020 İSO500 araştırmasında 2019 da  47. sırada bulunan Baştuğ Metalurji Sanayi A.Ş. 2020 de listede yer alan 43. sırada yer almıştı.  MMK Metalurji San. Tic. ve Liman İşletmeciliği A.Ş. 62. sıradan 59. sıraya yükselirken, aynı başarıyı Yazıcı Demir Çelik Sanayi ve Turizm Ticaret A.Ş. 72. sıradan 62. sıraya yükselmesiyle gösterdi.

İskenderun ekonomisinin lokomotif firmalarından olan Atakaş Holding, Atakaş Çelik San. ve Tic. A.ş olarak 81. sıradan 77. sıraya yükseliş gösterdi.

Ekinciler Demir ve Çelik Sanayi A.Ş. 114. sıradan 118. sıraya gerilediği sıralamada Noksel Çelik Boru Sanayi A.Ş. 309. sıradan 414. sıraya düştü. Koç Metalurji A.Ş. 315. sıradan 106. sıraya yükseldi. Tufan Endüstri Demir Çelik San. ve Tic. A.Ş. geçen yıl listede yer almazken bu yıl 471. sırada kendisine yer buldu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.