Türkiye’nin ilk gübre fabrikası Gübretaş İskenderun üretime geçmeye hazırlanıyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun tesislerinde Türkiye’nin ilk gübre fabrikasını yeniden üretime geçmeye hazırlanıyor. Yeni depolar ve kompoze gübre üretim tesisi için de yatırım çalışmalarının sürdüğü GÜBRETAŞ’ta , 2007’den beri yalnızca liman hizmeti veriliyordu.

İskenderun tesislerinde Türkiye’nin ilk gübre fabrikasını yeniden üretim yapar hale getirmek için başlattıkları yatırım çalışmaları ile 200 bin ton/yıl kapasiteli yeni NPK kompoze gübre tesisini 2023 başında hizmete açmayı hedeflediklerini açıklayan GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, İskenderun tesislerinde yeni depolar ve kompoze gübre üretim tesisi için de yatırım çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Yumaklı, tesisin devreye alınmasıyla mevcut kompoze gübre üretim kapasitesini yüzde 25 artıracak, aynı zamanda bölge için oluşturdukları yeni bir istihdam alanıyla ülke ekonomimize de katkı sağlayacaklarını belirtti.

2021 Yılı tesis yatırım bütçesi 121 milyon TL

Şirket tarihinin finansal ve operasyonel rekorlarıyla tamamladıkları geçen yılki başarı ivmesini koruyup yükseltmeyi hedeflediklerini kaydeden Yumaklı, 2021’de Türkiye genelindeki tesis yatırım bütçesini 121 milyon TL olarak belirlediklerini söyledi. Ar-Ge çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yumaklı, GÜBRETAŞ Ar-Ge Merkezi’nin şirketin Ar-Ge faaliyetlerine büyük bir ivme kazandırdığını vurguladı. Klasik gübre uygulamalarından doğan bitki besin maddesi kayıplarını önlemek ve bitkiye özel sıvı gübre geliştirmek amacıyla yürüttükleri kapsamlı Ar-Ge projesinde iki verimli yılı geride bıraktıklarını ifade eden Yumaklı, projeyi bu yıl yapacakları deneme ekimleri sonucunda ortaya konacak raporla tamamlamayı planladıkları belirtti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.