6. Teknoversite günleri başladı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 6. Teknoversite Günleri pandemi nedeniyle bu yıl çevrimiçiolarak gerçekleştiriliyor. Etkinliklerin açılışını İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci yaptı.

Kurulduğu 2015 yılından bu yana her yıl düzenlenen ve tescili İskenderun Teknik Üniversitesi’ne (İSTE)ait olan Teknoversite Günleri’nin altıncısı çevrimiçi olarak gerçekleştirilmeye başladı. İki gün sürecek olan Teknoversite Günleri’nin açılışını 17 Mayıs Pazartesi günü saat 10.00’da İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci yaptı.

Konuşmasında göreve başladığı günden bu yana yapılan icraatlar ve iyileştirmelere ilişkin bilgi veren Rektör Depci:“Katma değeri yüksek; kurumsallaşmaya odaklanmış; ortak akla ve istişareye dayanan; görev, yetki ve sorumlulukları paylaştırıcı; İSTE’lilik bilincini ve aidiyetini arttırıcı; erişilebilir; şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı ile hareket ettiklerini” belirtti. Yapılan çalışmalar kapsamında bir yandan kurumsallığı arttırıcı yönetmelik ve yönergeler uygulamaya koyulurken diğer yandan fiziksel düzenlemelerin yapıldığını vurgulayan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “İSTE, öğrencilerine katkı sağlayacak çalışmalarını sürdürmektedir. Şu anda yerleşkemizöğrencilerimiz için hazırdır. Bu yıl ilginizi çekeceğini düşündüğümüz konularda birbirinden değerli bilim insanları ile sizleri bir araya getirecek etkinliklerimi çevrimiçi gerçekleştiriyoruz. Etkinliklerde görev alan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah en kısa zamanda yüz yüze etkinliklerde bir araya gelebiliriz” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Açılışta ayrıca İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı mini bir konser verdi. Konserde Öğr. Gör. Emre Uyunmaz Klasik Gitar Dinletisi sunarken Doç. Servet Yaşar Türk Halk Müziği’nden eserler seslendirdi. Program kapsamında konferanslar İSTE AR-GE TV Youtube kanalından ve Zoom üzerinden canlı yayınlanmaya devam edecek.

 

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE),Teknoversite günleri ,İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci,İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı ,İSTE AR-GE TV ,Öğr. Gör. Emre Uyunmaz, Klasik Gitar Dinletisi, Doç. Servet Yaşar ,Türk Halk Müziği,

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.