7 Bölge 7 Efsane Siz Çocuklar İle Şahane

Published on:  /   Yorum yapılmamış

5 Mayıs 2021 Çarşamba günü saat 16.00’dainternet üzerinden zoom uygulaması ile yazar Nebih Nafile, Çankırı Güneş İlkokulu, Çorum Dodurga Mustafa Kemal İlkokulu, Erzurum Palandöken Kazım Yurdalan İlkokulu,  Tekirdağ Gazi ilkokulu öğretmen ve öğrencileri ile Hıdrellez Efsanesi üzerine bir söyleşiye katıldı.

Etkinlik açış konuşmasında Zeynep İnan; “Tarihleri yüzyıllar öncesine dayanan efsaneler anonim folklor ürünlerimizden sadece biridir. Efsanelerin temelinde olan olay, halkın hayalinde şekil değiştirerek ağızdan ağıza, nesilden nesile aktarmaktır. Bu projedeki hedefimiz öğrencilerimize Türkiye Cumhuriyeti topraklarında hayat bulan efsanelerimizi web 2 araçları ile zenginleştirerek aktarmaktır. Ayrıca öğrencilere pandemi sürecinde kendilerini geliştirmelerine ve boş zamanlarını etkili kullanabilmelerine imkân sağlayacak uygun etkinlikler sunabilmektir.” Dedi.

Moderatörlüğünü eğitimci Hüseyin Mert’in yaptığı “Hıdrellez Efsanesi” üzerine keyifli sohbete Nebih Nafile şiiri eklendi ve etkinliğin bitiminde Aşık Veysel’e ait “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsünü bağlamasıyla çalıp seslendirdi.

Antakyalı yazar-şair, radyo programcısı Nebih Nafile; “eTwinning projesi kapsamında emek veren ve öğrencileriyle buluşturmayı sağlayan Proje Öğretmenleri; Zeynep İnan, Hüseyin Mert, Engin Avcu, Yasin Eroğlu, Muhammet Erdem, Rabia Aslan ve Zerrin Hacıbebekoğlu’na emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Çorum’da sevilen, başarılı eğitimci kıymetli Ersoy Özkeskin dostuma da teşekkür ediyorum.” Dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.