Dörtyol Jandarma parktaki kuşlara, sokak hayvanlarına yiyecek bıraktı!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Dörtyol İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği ile ortaklaşa etkinlikte yaban hayatına destek sundu.

Jandarma ekipleri besleme çalışmasına Yeşilköy Atatürk Parkı’ndaki sokak hayvanları için yaşam alanlarına mama desteğinde bulunup, parktaki kuşlar için buğday desteğinde bulundu.

Mama desteği Numune Evler Mahallesi Cevdet Çakmur Caddesi sahil bölgesindeki sokak hayvanlarına verilerek sona erdi.

Etkinlik Dörtyol İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği (YAKORDER) ile beraber ortaklaşa gerçekleştirildi.

Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Özer, Ülke genelinde Jandarma Genel Komutanlığı’nın sokak hayvanlarına karşı duyarlı olmaları Sivil Toplum Kuruluşlarını önemli bir gelişme olarak görüyoruz.

Ayrıca, sokak hayvanlarına duyarlı vatandaşların;
” İçişleri Bakanlığı’nın uygulaması olan Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulamasını cep telefonlarına indirerek, sokak hayvanlarına karşı olumsuz gördükleri durumları HAYDİ uygulamasına bildirmelerini istedi.”

YAKORDER Başkanı Mustafa Özer sözlerini şöyle tamamladı. Sokak hayvanlarına desteklerinden dolayı, Dörtyol İlçe Jandarma Komutanlığı’na, Etkinliğe katılımlarından dolayı, Dernek Yönetim Kurulu üyesi, Halis Kalkan’a, Dernek üyesi Oğuzhan Cengiz ve Dernek gönüllüsü Duygu Karaer’e teşekkürlerini belirtti.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.