“Kripto paralar henüz deneysel ve spekülatif. Evinizi arabanızı satarak bu işe girmeyin”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Simge Fıstıkoğlu ile “Anlamlı Sorular’a konuk olan öğretim görevlisi İsmail Hakkı Polat, ekonomi dünyasının gündemindeki “kriptopara” platformlarını ve risklerini anlattı.

Kripto paranın riskleri

Kadir Has Üniversitesi öğretim üyesi ve blog yazarı İsmail Hakkı Polat, “kriptopara nedir, ne değildir, riskleri nedir” gibi sorulara yanıt verdi ve kripto para platformları hakkında bilinmeyenleri Simge Fıstıkoğlu ile konuştu.

Takipçilerin yoğun ilgi gösterdiği canlı yayında Polat; kimi zaman soğuk cüzdanlarda, kimi zaman alım-satım platformlarında, kimi zaman da internet sitelerinde saklanan kripto paraların merkeziyesizlik, şeffaflık gibi kavramlara dayandığını belirtti. Kripto paraların deneysellik döneminde olduğunu ve riskin çok olduğunu da söyleyen Polat; ülkelerin de bu risklerle baş etmeye çalıştıklarının altını çizdi.

Takipçilerin sorularını da yanıtlayan İsmail Hakkı Polat, “on binin üzerinde kripto para var. Kiminin sunduğu vaadler, uygulamalar var. Kimileri ise bu vaatleri tekrar ediyor. Bu kriptoparaların birçoğu yıllar içinde elenecek” dedi.

Polat, “Yatırımcılara ne tavsiye edersiniz” sorusuna ise “güvenilir bir platform bulmak için platformlar tarihçesini incelesinler. Gerçek kişi mi, anonim mi, Türkiye’de kurulu şirketi var mı, ödenmiş sermayesi ne kadar, merkezi olup olmadığını iyi araştırmak gerekir.  Alt – sat çok riskli. Kripto paralar şu anda deneysel ve spekülatif olaylar. Donanımızın yok ise, akıl yürütmekle olmaz. At yarışı, bahis oynayın daha risksiz. Kripto para olayında al sat yaparak kandırılan kişiler konumuna düşersiniz. Dimyata giderken eldeki bulgurdan olmayın. Arabanızı, evinizi satarak bu işe kesinlikle girmeyin” diyerek takipçilere uyarılarda bulundu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.