Gökkuşağı bebek ne anlama geliyor?

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Annenin hamilelik döneminde düşük, ölü doğum veya ölüm nedeniyle önceki bir bebeğin kaybından kısa bir süre sonra doğan bir bebeği; Gökkuşağı bebeği olarak tanımlanmakta. Gökkuşağı Bebeği tanımlaması, yukarıda bahsedilen gökkuşağı bebeklerine verilen bir tanımlamadır.

Çünkü doğada bir gökkuşağı fırtınanın ardından gelir ve geleceğe dair bir umut aşılar. Gökyüzünde görüldüğünde. İşte bu tanımlamaya uyan Gökkuşağı bebeklerin anneleri de Gökkuşağı anneleri diye anılır. Gökkuşağı anneleri kaybettiği bebeğinin sevgisinin meşalesini taşıyacak olan bir sonraki bebeği anne kucağında tuttuğunda Gökkuşağı bebeğinin varlığı ile bu anlam daha da pekişir.

İskenderun Gelişim Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sinan Erdoğan da; gebeliği sonlanan veya bebek kaybı yaşayan ailelerin, tekrar bebek sahip olması anlamına gelen gökkuşağı bebeğinin, mucizelerle birlikte geldiğini ifade etti.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sinan Erdoğan, zor bir zamandan sonra doğan bu bebeklerin ebeveynlerin hayatına mutluluk ve yaşam sevinci getirdiğini belirerek Ebeveynler Gökkuşağı bebeğiyle hayatı sıkı tutunuyor! dedi.

Ebeveynler Gökkuşağı bebeğiyle hayatı sıkı tutunuyor!

Gökkuşağı bebeğiyle birlikte ailelerin hayata daha sıkı tutunduğunu belirten Op. Dr. Sinan Erdoğan , “Düşükle sonlanan, ölü doğum ya da yeni doğan ölümünden sonra dünyaya gelen bebekler için kullanılan gökkuşağı bebek, ebeveynlere kendini farklı hissettiriyor, sevinç getiriyor. Bir bebek asla diğerinin yerini alamaz ve anne babalar için her evlat özeldir. Yeni bebek geldiğinde, kaybın getirdiği boşluk ve üzüntünün yerini; sevinç, heyecan, yeni umutlar almaktadır. Gökkuşağı bebekleri, anne babanın kaybından sonra, iyileşmelerini sağlayabilecek güçlü etkilere sahiptir. Acı bir kayıptan sonra yeni bir bebeğe sahip olmak, yeni bir yaşantıya vesile olmaktır” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.