CAHİL NESİL YETİŞİYOR!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Bekir AYAZ

Eğitimci-YAZAR

Devletimizin bir yıldır aldığı kararlar var ve kararların sonuna kadar gittiklerini belirtiyorlar.Eğitim süreci tam anlamıyla bitti. Ülke de şu an ciddi anlamda cahillik var. Eğitimin maalesef telafisi mümkün değil. Bende bir özel eğitim kurumu sahibi olarak telafi yapabileceğimi beyan ediyorum. Fakat bu mümkün değil her yaş grubunun alacağı eğitim ve düzeyler bellidir.

Eğer maratona katılmak istiyorsak kaldığımız yerden devam etmeliyiz. Kaldığımız yerden devam etmez ve geriye dönersek asla rekabete ulaşamayız. Çünkü tüm öğrenciler sınav maratonu içerisindedir. Kaybolan bir buçuk yılın asla telafisini yapamaz. Online eğitimlerin yüzdesel olarak faydası yüzde 10 bile değildir. Zaten velilerimiz özel okullar hariç kurs merkezlerine asla online dersler için ödeme yapmamaktadır. Özel okullara ödeme sebepleri ise kayıt silinmesi mümkün olmadığı ve sınıf geçme nedeninden kaynaklanmaktadır.

Kurs merkezlerinde böyle bir sorumluluk olmadığı için kurs merkezlerine ödeme yapılmamaktadır. Bu yüzden Türkiye’ deki kurs merkezlerinin tümü online eğitime uzak durmaktadır. Eğitime devletin katkısı sıfırdır.

Kurs merkezlerinde çalışan öğretmenlerin çoğu ders saat ücretli gelmekte ve bu nedenle kısa çalışma ödeneğinden faydalanmamaktır. Söz konusu derdimiz kurs merkezleri değil! Söz konusu derdimiz bir buçuk yıllık eğitim açığının kapanamayacağıdır. Özel ders aldırabilen velilerin böyle bir sıkıntısı olmayacaktır. Zengini daha zengin yapan fakiri daha fakir yapan pandemi süreci ve devlet politikası maalesef cahil bir neslin yetişmesine vesile olmuştur.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.