“Fiziksel zihinsel iyilik hali için beden farkındalığı ve nefes…”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Yaşadığımız pandemi sürecinde nefesin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha toplum olarak yaşadık. Doğru nefes almanın keyifli bir deneyim olduğunu anlamak için konusunda uzman kişilerden bilinçli bir biçimde nefes almayı öğrendiğinizde keyifli bir deneyimin de kapılarını aralıyorsunuz.

Hatay Büyük Şehir Belediyesi’nin HATMEK Kursları kapsamında bünyesinde açılan nefes kurslarına katılanlar, 1,5 aylık kurs ile nefes almanın beden ve ruh sağlığı açısından ne kadar önemli olduğunun farkına vardıklarını ifade ettiler.


Eğitmen Fatma Özdemir, pandemi dönemi ile birlikte insanların doğru nefes alma ve beden egzersizlerinin ne kadar önemli olduğuna dair toplumda farkındalık oluştuğunu ve her geçen gün de popülaritesinin arttığına işaret etti. Özdemir, beden farkındalığı sağlayan Yoga’nın insan bedeninde stresi azaltmak,  fiziksel ve zihinsel iyilik halini artırmak için nefes almaya odaklanmayı gerektiren bir egzersiz şeklidir.” diye konuştu.

Pilates, nefes, yoga çalışmalarının insan sağlığına olumlu etkileri olduğunu anımsatan Özdemir, söz konusu çalışmaların işin ehli uzman kişilerle yapılmasının önemine vurgu yaptı. Eğitmen Fatma Özdemir, “Bilinçsizce yapılan her hareket bize fayda yerine zarar verebiliyor. Bu nedenle nefes, yoğa, plates hareketlerini yaparken evde kendinize yarattığınız sessiz bir alanda vücudu zorlamadan yapılmalı. Stresi azaltmak, sağlıklı kalmak, güç ve esnekliği artırmak için tasarlanmış bir dizi hareket, nefes egzersizleri ve meditasyon içerir. Amacı zihin ve bedende farkındalık ve uyum sağlamaktır. Kasları güçlendirir, solunum sistemini ve kalp sağlığı destekler, bağımlılık tedavisine yardımcı olur, stres, kaygı, depresyon ve kronik ağrıları azaltır, uyku düzenlerini iyileştirir, yaşam kalitesini arttırır. Birçok ülkede çeşitli şekillerde uygulanan yoga, Batı’da bütüncül bir yaklaşım olarak tamamlayıcı ve alternatif tıp türü olarak kabul edilmektedir.” diye konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.