Tosyalı: T.B.M.M. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!” şiarıyla kurulmuştur!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

“Aziz milletimizin tarihinde eşsiz bir kahramanlık örneği olan Kurtuluş Savaşımızı bizzat yürüten Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarken coşkulu ve kıvançlıyız.

İstiklal mücadelemizin sembolü ve milli iradenin mekânı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi , “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!” şiarıyla 23 Nisan 1920’ de kurulmuş ve tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. TBMM’nin açıldığı bu özel günün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara bayram olarak armağan edilmesi, Cumhuriyetimizin çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzunda yükseleceğine olan inancının ifadesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadeleye emeği geçmiş tüm kahramanlarımızı saygı ve rahmetle yâd ediyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

“Türkiye Büyük Millet Meclisi  “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!” şiarıyla kurulmuştur!”

Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.