BTP Hatay İl Başkanlığı: Millet egemenliğini esas alan siyaset bugün de bizlere örnektir

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Hatay İl Başkanlığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılışıyla bir ana esas olarak gündem edilen “Milli Egemenlik” anlayışının günümüzde de örnek oluşturduğunu ifade etti.“23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılışıyla bir ana esas olarak gündem edilen “Milli Egemenlik” nüktesini Türk Milletinin tarihi seyri içinde kimlik ruhunda aramak gerekir.
‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen Atatürk‘ün, gençliğe emanet ettiği cumhuriyetin teminatı, bağımsızlık sevdalısı Türk Milleti‘dir. 23 Nisan 1920‘de, henüz savaş şartlarında Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde hayata geçirilen millet egemenliğini esas alan siyaset, bugün de bizlere örnektir.
23 Nisan çoluk-çocuk topyekûn Türk milletinin milli irade ve ulusal egemenlik bayramıdır. Bu büyük günü Türk milletine bayram olarak armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında tüm gazi ve şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmetler diliyor; Tüm çocuklarımızın ve topyekûn Türk milletinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gönülden kutluyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.