Belen Belediye Başkanı Gül: Milli mücadelemizde yakılan ateş karanlık günlerde vatanımızı aydınlatmıştır

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 101. yılında, yayınladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclis’imizin 101. açılış yılında, yarınlarımızın teminatı kıymetli çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına Atamızdan armağan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın, mutluluğunu yaşıyoruz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920’de “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek, bağımsızlığımızı ve milli iradenin hâkimiyetini dünyaya ilan ettiğimiz bu tarih, aynı zamanda kurulacak olan Türkiye Cumhuriyetimizin de temellerini atmış, kahraman ordumuz ise milletimizden aldığı güçle yazacağı tarihi zaferlere bir adım daha yaklaşarak, istikbal mücadelemizde bağımsızlığa giden yolun öncüsü olmuştur.

Bununla birlikte Atamız geleceğin güçlü Türkiye’sini inşa edecek ve barış içinde daha yaşanabilir bir dünyanın kurulmasında önemli görevler üstlenecek kıymetli çocuklarımızın da önemini vurgulayarak; “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” diyerek geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, ülkemiz adına ne denli bir öneme sahip olduklarını Atamızın ifadelerinden de çok iyi anlamaktayız.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Meclis Başkanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, milli mücadelemizde canla başla gece gündüz ter döken Milletvekillerimizi, kahraman milletimizi ve kanlarıyla toprağa vatan mührü vuran bütün Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmetler diliyor, başta Belenli çocuklarımız olmak üzere tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sevgilerimi sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.