“Çatlak” filmi İstanbul’da ilk kez 40. İstanbul Film Festivali’nde!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hataylı Yönetmen – Senarist Fikret Reyhan’ın yazıp yönettiği “Çatlak” filmi, İstanbul’da ilk kez 40. İstanbul Film Festivali’nde seyirciyle buluşuyor.

Reyhan’ın bu başarısı memleketi Hatay’da da sevinçle karşılanıyor. Hataylılar, Reyhan’ın başarılarından gurur duyduklarını ve İstanbul’da da başarıyı yakalayacağı beklentisinde olduklarını ifade ediyorlar.

Film, festivalin Ulusal Uzun Film Yarışması’nda Altın Lale için jüri karşısına çıkacak. İstanbul’da aynı binada yaşayan ailenin yaşadıklarını anlatan “Çatlak”, tek günde geçiyor ve geçmişte ödenmemiş bir borcun aile içinde yarattığı sarsıntıyı anlatıyor. Filmde Hakan Salınmış, Hakan Emre Ünal, Tuğçe Yolcu, Süreyya Kilimci, Giray Altınok, Elif Ürse, Mehmet Bilge Aslan, Gülçin Kültür Şahin, Süleyman Karaahmet, Görkem Mertsöz, Emir Ünver, Canan Atalay, Cihat Süvarioğlu ve Taha Bora Elkoca yer alıyor.

 

Fikret Reyhan kimdir?

Antalya Film Festivalinden de de ödüllerle dönen filmin yönetmeni Fikret Reyhan Hatay’da doğdu. Fizik mühendisidir. Katı hâl fiziğinde yüksek lisansını yaptıktan sonra bu alan ile ilgili bazı akademik çalışmaların içinde yer aldı. Yayımlanmış Defne (2007) adında bir romanı ve çeşitli öyküleri bulunan Fikret Reyhan, Uzun metraj film deneyiminden önce kısa filmler ve belgeseller çekti. İlk uzun metraj filmi Sarı Sıcak (2017) 39. Moskova Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ile 36. İstanbul Film Festivali’nde En İyi Film başta olmak üzere birçok ödüle layık görüldü. Çatlak, Fikret Reyhan’ın ikinci uzun metraj filmidir.

“Çatlak” filmi , 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda Türkiye prömiyerini yapmış “Türkiye toplumunu bir odaya sığdırabilme ve dar alanda kamerasıyla insana dair duygusal ve akılcı ilişki ağını bir mikro – kozmos ölçeğinde vurgulama ustalığı” gerekçesi ile jüri tarafından Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü’ne değer görülmüş; “yönetmenin kurduğu dünyayı hem tek tek hem de bir arada başarılı bir şekilde taşıdıkları” gerekçesi ile de filmin beş kadın oyuncusuna birden En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandırmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.