Rektör Prof. Dr. Depci: İSTE’de aynı anda 8000 öğrenci uzaktan eğitim alıyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Geliştirdiği yazılım ile pandemi döneminde uzaktan eğitim yapan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), uzaktan eğitime de hazırlıksız yakalanmadı. İST bünyesinde geliştirilen bir yazılım ile aynı anda 8000 öğrenci uzaktan eğitim panelimize bağlanıp eğitim alabiliyor.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, TVNET’in “Kampüs Yolunda” programının konuğu olarak; “Türkiye’deki üniversitelerin vizyonu, üniversite tercihlerinde nelere dikkat edilmeli, geleceğin inşasında üniversitelerin rolü?” gibi merak edilen soruları yanıtladı.

Üniversitede yer alan fakülteler, meslek yüksek okulları ve konservatuvar hakkında bilgiler veren Rektör Depci, Teknoversite olmanın anlamına ve önemine değinerek İSTE’nin her gün kendini geliştiren bir üniversite olarak pandemi sürecinde eğitim öğretim faaliyetleri ile sosyo-kültürel faaliyetlerin nasıl sürdürüldüğüne dair bilgiler verdi.

İnsanların sosyal bir varlık olduğuna vurgu yapan Rektör Depci, “bu süreçte öğrencilerimiz ile etkileşimi sürdürmek ve arttırmak için tüm imkânlarımızı kullanıyoruz. Geliştirdiğimiz yazılım ile pandemi sürecinde uzaktan eğitime de hazırlıksız yakalanmamış olduk. Şu anda 8000 öğrencimiz aynı anda uzaktan eğitim panelimize bağlanabilir durumda” dedi.

Öğrencilerin kampüs koşulları hakkında da bilgiler veren Depci “yeni bir üniversite olmayı avantaj olarak kullanıyor ve gelişimimizi üniversite öğrencilerinin bir üniversiteden isteyecekleri tüm olanaklara sahip olacak şekilde planlıyoruz” derken İskenderun’un öğrenciler için neden tercih edilebilir bir şehir olduğuna değindi.“Öğrencilerimizin rahat edebileceği, güvenilir, tüm sosyal olanaklardan faydalanacağı bir şehir üniversitesiyiz. Bireysel değil, birlik beraberlik içinde gelişmenin önemine inanıyor ve öğrencilerimizi tüm alanlarda destekliyoruz” diyen Depci İSTE’nin her türlü koşula uyum sağlayabilecek şekilde çalışmaya devam ettiklerini vurguladı. Depci, ayrıca İskenderun’a ve öğrencilere sunulan teknik imkânlar için diğer yerel yöneticilere teşekkür etti.

İSTE hakkında merak edilen tüm sorulara samimiyetle cevap veren Rektör Depci İSTE’nin sunduğu uluslararası imkânlar, Erasmus, Farabi ve Mevlana programları hakkında bilgi verdi. Nicel olarak uluslararası çalışmaları arttırma gayretinde olduklarını ifade eden Depci nitelikli çalışmalara sayılar kadar önem verdiklerini belirtti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.